tiistai 2. huhtikuuta 2019

Ostoksilla

Eilen kiereltiin kirpputori Silinterissä. Se sijaitsee Koivistonkylän Prisman sisällä. Mukaan tarttui pieni valkoinen radio. Sen hienous on kuution muoto. Radio sai arvoisensa paikan keittiön työpöydällä. Huomasin, että asemat ovat niin lähellä toisiaan, ettei kohinatonta ohjelmaa tahdo löytää. Poikkeuksena ovat Yleisradion ohjelmat, jotka kuuluvat ilman selkeästi. Radio oli myös mukavan hintainen, sillä käytetty laite maksoi vaivaiset 5 €.

Nyt melkein kaikki huoneet ovat musisoitu erilaisiin tarpeisiin. Yläkerran työhuoneessa kuuntelen omia kasetteja, vinyyleitä ja cd:tä. Äänentoisto on kohtuullisen hyvätasoista. Olen itse kasannut laitteiston omista ja vaimoni äänentoistolaitteista. Käytän tätä usein taustamusiikkina maalatessani. Yläkerran aulassa olevan television yhteydessä on kotiteatteri. Siinä voi soittaa cd-levyjä ja katsella dvd-äänitteitä. Taso on korkea, kiitos Bose-järjestelmän. Alakerran telkun yhteydessä ovat lisäkaiuttimet vahvistamassa televisiossa tulevaa ääntä. Kuuntelen ja katselen usein Youtubesta löytyviä konserttitaltiointeja. JVC-soundbar ja bassokaiutin ovat riittävä kaiutinsarja tuomaan syvät ja tasapainoiset soundit kotisohvalle. Samassa paikassa kuuntelen usein myös Ylen urheilulähetyksiä puhelimesta ja Sony-kuulokkeista.  Ja sokerina pohjalla tämä pieni valkoinen kuutio keittiössä. Samaisia urheilulähetyksiä tai vaikka politiikkaradiota voi kuunnella ruoanlaiton lomassa.

Tänään käytiin Tokmannilla. Olimme etukäteen scoutanneet edullisen mehulingon. Philipsin mehulinko maksoi 29 €, kun sen normaali hinta on 65 euroa. Ainakin Kalevan Powerissa laite maksoi tämän verran. Partolan Tokmannilta löytyi viimeinen kappale, joten olimme onnellisia ja otettuja. Mehulinko on korkeudeltaan vajaa 30 cm. Se on pyöreä tai pitäisikö sanoa soikea. Mehulinkoon työnnetään päältä hedelmiä ja se työntää mehua suukappaleesta ulos. Testasimme linkoa veriappelsiineilla ja tulos oli samettisen pehmeä mehu. Sattumalta mehulinko oli väriltään valkoinen. Nyt se odottelee käyttäjää valkoisen kuutioradion vieressä.

Ei kommentteja: