torstai 25. huhtikuuta 2019

Vielä lätkää

Kesä on tullut, mutta maailmalla pelataan yhä lätkää. Ensin iloiset uutiset. Imatran Ketterä voitti ensimmäistä kertaa Mestiksen mestaruuden. Voitto Keupasta irtosi neljällä voitolla yhtä vastaan. Mestiksen mestaruus ei sinänsä merkitse nousua tai korkeampaa sarjatasoa, mutta se on kuitenkin uusi meriitti pienen seuran historiassa. Syy, miksi tämä ilahduttaa minua, tulee myös historiasta. Pelasin Ketterän D- ja C-junnuissa kuusikymmentä luvulla. Tein yhden maalinkin Uus-Lavolassa paikallisia Pelipoikia vastaan. Siinä olivatkin sitten suurimmat meriittini jääkiekossa. Ketterä on kuitenkin aina ollut oma joukkueeni. Nyt yhteistyö Saipan kanssa tuotti hedelmää.

NHL:n toiselle kierrokselle on päässyt kahdeksan amerikkalaisjoukkuetta. Kolme kahdeksasta kanadalaisseurasta putosi pelistä pois ensimmäisellä playoffs kierroksella. Näiden kahdeksan pudotuspeliseuran riveissä pelaa joukko suomalaisia. Voidaan sanoa lähes varmuudella, että Stanley Cup tulee visiitille myös Suomeen. Suurimmat yllätykset tuottivat Columbus ja Carolina. Columbuksen manageri (ainoa suomalainen) osti talvella tukun uusia pelaajia. Tekoa pidettiin riskivetona huonosti sujuneen joukkueen pelastamiseksi. Nyt Columbus pelaa kahdeksan sakissa New York Islandersia vastaa. Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen johdattama Carolina pudotti viime kauden mestari Washingtonin kesälomille ja kohtaa nyt veräjän vartijana loistaneen Tuukka Raskin Bostonin. Mikko Rantasen Colorado kohtaa San Josen. Rantanen komeilee pudotuspelien pistepörssissä kolmantena. Dallasin pojat Miro Heiskanen, Roope Hintz ja Esa Lindell saavat vastaansa St. Louisin.

Alle 18-vuotiset leijonat ovat rämpineet tappiosta toiseen nuorten MM-kisoissa Ruotsissa. Yhdellä voitolla poikaset lunastivat paikan puolivälierissä. USA oli kuitenkin tyly isäntä. Jenkit luistelivat ja pyörittivät peliä mielin määrin. Lopputulos 6-0 USA:lle ja näin se passitti lepsut meikäläiset kotimatkalle. Koko turnaus on mennyt totaalisesti vihkoon. En ole ennen nähnyt näin heikkoa ja tahdotonta yhteispeliä arvoturnauksessa. Jotain on pahasti vinossa, kun joukkueessa pelaa monta viime vuoden maailmanmestaria. Näistäkö tulee menestyviä NHL-pelaajia ?

Liigan pudotuspelit saivat mukavan höysteen, kun HPK passitti Tapparan laulukuoroon. Nyt mestaruudesta kamppaillaan 2-1 tilanteessa ennakkosuosikki Kärppiä vastaan. Voitontahtoa näyttää löytyvät molemmilta joukkueilta. Toivon mukaan saadaan uusi mestari. Se tekisi hyvää liigan jatkolle.


Miesten maajoukkue valmistautuu MM-kisoihin pelailemalla Nordic Cupia pohjoismaisen joukkueiden kanssa. Voitot Tanskaa ja Norjaa vastaan ovat olleet odotettuja ennakkoon heikompia vastaan. Ruotsia vastaan oli jo vaikeampaa. Voitto tuli 5-4 luvuin kolmen pikamaalin ansiosta kahdella viime minuutilla. MM-kisat saattavat tuottaa karvasta kalkkia. Atlantin takaa ei ole tulossa vahvistuksia. Hyvä asia on tietysti se, että täkäläiset pelurit saavat näyttää kykynsä. Mutta onko niitä kykyjä ja riittääkö se. Epäilen !

Ei kommentteja: