sunnuntai 6. syyskuuta 2020

Yllätyksiä vai onko sittenkään ?

Dallas Stars passitti Coloradon "kesälomalle". Siinä ei sinänsä ollut mitään yllättävään. Yllätys oli Dallasin Joel Kivirannan hattutemppu ja jatkoaikamaali. Varamiehenä vain neljä peliä pelaamaan päässyt ex-Sport pelaaja räjäytti pankin ja kirjasi nimensä NHL:n historiaan. Kivirannan peli-ilme oli vauhdikas läpi ottelu. Kiviranta itse vähätteli aikaansaannoksiaa ja kehui saatua jatkopaikkaa. Nyt Kivirannan uralle on viitoitettu menestyksen polku. Mistä näitä sankareita oikein nousee ? Coloradon Rantanen ja Dallasin Heiskanen ovat keikkuneet pudotuspelien pistepörssin kärjessä. Ihan niin korkealle Kivirannan pistesaldo ei nouse, mutta game seven-pelin jakoaikamaali ja hattutemppu ovat historiallisen kovaa valuuttaa.

Erika ja Danny eroavat ! Oliko yllätys eli ei, mutta oli se silti yllätys. Viimenkymmen vuoden ikäero on julkkupiireissäkin sensaatiomaisen harvinaista. Mikä tuli, siitä ei ole kerrottu. Kaikilla on runsain mitoin varmoja mielipiteitä eron syistä. Oli syy mikä tahansa, molemmat saavat hieman hengähtää julkisuuden paineilta. Voi tietysti olla, ettei kumpikaan harmitellut runsasta julkisuutta vaan päinvastoin. Oliko suhde pelkkää työtoveruitta vai oliko aitoa tunnettakin pelissä ? Se jää tulevien muostelmien kohokohdaksi.

Olympiakomiten puheenjohtajaksi ollaan saamassa uusi henkilö. Entinen johtaja, pankkimies Timo Ritakallio haluaa keskittyä varsinaiseen hommaansa. Uutena nimenä ja SUL:n ehdokkaana esitetetään Ilkka Kanervaa. Aikaisemmat puheenjohtajat ovat olleet viime vuosina liike-elämän piiristä. Kanerva on viimeisen päälle profiloitunut urheilumiehenä ja himoitsee korkean statuksen paikkaa. Toisaalta urheilun rahoituskanavat tuskin perustuvat valtion tukien kasvuun. Siinä mielessä yritysmaailman edustaja toisi tarvittavia yhteyksiä. Miten käy, se nähdään pian. Joka tapauksessa Kanerva on yllätysveto Urheiluliiton suunnalta.

Gasly, Sainz, Stroll ! Nämä yllätysnimet ovat Monzan formulakilpailun voittajakolmikko. Hamilton oli seitsemäs, Bottas viides ja Verstappen keskeytti. Todellinen yllätysten kisa. Tätä formulasirkus tarvotsee. Dramatiikkaa, yllätyskäänteitä ja uusia miehiä palkintopallilla. Jopa Kimi Räikkönen käväisi toisena. Mahtava kisa ja uskomaton lopputulos.

Keskustan ja Kokoomuksen puoluekokouksissa ei sen sijaan nähty mitään yllättävää. Odotetusti Saarikko ja Orpo valittiin johtoon. Myöskään uusia poliittisia avauksia ei tehty. Kukaan ei niitä odottanutkaan. Molemmat puolueet ovat vanhoja puolueita, ns. Vakuumipuolueita. Jos porukkaan lisästään vielä SDP, voidaan puhua kolmikosta: hajuton, mauton ja väritön. Toisaalta kolmikko vie näillä eväillä Suomen keskiluokkaa eteenpäin, turvallisesti. Mitä sitä kansa tarvitseekaan muuta.

Ruotsi pesi Suomen yleisurheilussa. Tuttu maaottelu kisattiin Tampereella. Miehet pistivät yllättäen Ruotsin tiukoille, mutta langistuivat loppumetreillä. Tästä ei jää kyllä suurempia muistoja tai historiankirjoituksia jälkipolville.

Ei kommentteja: