Alankomaissa ei oikein ole perinneruokia. Yksi sellainen on kuitenkin indonesialainen riisipöytä. Tiivistetysti kerrottuna riisin lisäksi on erilaisia ruokia ja kastikkeita. Riisipöytään kuuluu erilainen määrä ruoka- annoksia, lajeja. Siis viisi lajia, seitsemän lajia jne. Itse tein yhdeksän lajia riisin lisäksi. En kuitenkaan kerro lajien yksityiskohtaista ohjeistoa. Ruokien tekeminen vaatii suunnittelua, aikaa ja kärsivällisyyttä. Niin, ja tietysti keittotaitoa. Tässä tulee pelkästään luettelo ruokalajeista.
Karamellisoituu sipulia ja ananasta
Katkarapuja valkosipuliöljyssä
Vihanneksia curry-kermakastikkeessa
Kanaa ja kasviksia kookoskastikkeessa
Kanaa Sweat sour-kastikkeessa
Kanaa Soya-Teriyaki-kastikkeessa
Papu-kasvispataa
Tulista papu-kasvispataa
Inferno papu-kasvispataa
Tällä kerralla keitin italialaista arborreto-riisiä. Siis risottoriisiä. Parhaiten tähän sopii aasialainen riisi. Halusin kuitenkin enemmän kokonaisia riisinjyviä kuin puuromaista riisiä.
Joka tapauksessa riisipöytä oli monipuolinen ja herkullinen ateria. Suoraan sanottuna täysosuma. Oivallinen ateria illalliseksi ja vieraiden kestitsemiseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti