torstai 10. joulukuuta 2020

Lisää hyviä uutisia

 Huonoja uutisia on kuultu vuoden aikana roppakaupalla. Hyvät uutiset tuppaavat jäämään vaille huomiota. Tässä muutamia:

Entinen työministeri ja kansan rakastama poliitikko Jari Lindsröm on päässyt töihin. Eduskuntavaalien jälkeen työttömäksi ja sopeutumisrahan varaan jäänyt Lindsröm on palkattu vuoden alusta työllisyyden kuntakokeiluiden projektikoordinaattoriksi. Tehtävä kestää näillä näkymillä kaksi ja puoli vuotta.

Entinen vihreiden presidenttiehdokas ja nykyinen ulkoministeri Pekka Haavisto ei saa syytettä lain rikkomisesta. Sen sijaan perustuslakivaliokuntaa näkee Haaviston toimissa moitittavaa. Tämä on ollut suuri helpotus koko vihreälle kansanliikkeelle. Haavisto on taas vapaa mies ja potentiaalinen vihreiden presidenttiehdokas. Asiantuntijoiden mukaa Haaviston presidenttipeli on taputeltu. Kansa ei unohda poliitikkojen törmäilyjä. Toisaalta kuka muistaa enää mistä Haaviston jutussa oli kyse ? No, Haavisto siirsi vastaan pullikoivan virkamiehen toisiin tehtäviin. Vihreät pitivät sitä pikemminkin meriittinsä, mutta muu kansa muistaa Haaviston säveltäneet jossakin asiassa.

Entinen huippu-urheilija ja uimari Hanna-Maria Seppälä on vaihtanut identiteettiään. Hän on kyllästynyt olemaan entinen uimari. Nainen on muuttanut sukunimensä Hintsaksi. Samalla hän on alkanut opiskelemaan lääkäriksi Riikassa. Näin identiteetti on muuttunut rouva Hintsaksi. Ai, kuka hän on ? Joku opiskelija Riikan yliopistossa. Ahaa, en tunne !

Hallitus on saanut valmiiksi ehdotuksen sote-palveluista. Ehdotus menee eduskunnan käsiteltäväksi. Nyt on toiveita, että tästä ikuisuushankkeesta tulee todellisuutta. Tosin vuoden 2023 alusta. Sen myötä suurin osa kunnan palveluista siirtyy maakunnille, joiden poliittisesta johdosta äänestetään seuraavana vuonna. Veikkaisin, että puolueet lupaavat kansalaisille tasa-arvoisia palveluja, jotka ovat parempia kuin nykyiset. Siis, molemmissa vaaleissa !

Hallitus aikoo lopettaa eläkeputken. Jippii ! Tarkoituksena on lisätä yli 55-vuotiaiden työllisyyttä. Nykyisinhän sen ikäiset pääsevät eläkeputkeen ja sen jälkeen eläkkeelle. Tulevaisuudessa he ovat töissä. Mistähän ne työpaikat löydetään ? Joka tapauksessa tarkoitus on hyvä: antaa ikääntyville lisää töitä. Meikäläinen joutuu tyytymään tähän eläkkeellä oloon.

Euroopan suunnalta kuuluu hyvää. Ei, ei Englannista. Puolasta ja Unkarista. Maat ovat suostuneet johonkin ja näin yli 1.000 miljardin budjetti ja koronarahoitus toteutuu ensi vuodesta alkaen. Puola ja Unkari eivät ole halunneet sitoutua oikeusvaltioperiaatteeseen. Nyt jotain kompromisseja on sovittu ja kaikki ovat tyytyväisiä. Veikkaisin, että rahalla on tässä jonkinlainen rooli. Oikeusvaltioperiaatetta aletaan oikeasti toteuttaa lähivuosina kunhan Euroopan oikeusistuin on määritellyt mitä se tarkoittaa. Olisikohan meillä suomalaisilla ollut jotain eri näkemystä jostain muille tärkeästä asiasta. Vitsi, vitsi ! Eihän pieni maa voi keikuttaa venettä.

Ei kommentteja: