sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Itsenäisyyspäivän pakina

 Tänään vietetään toisenlaista itsenäisyyspäivää. Eliitti ei pääse Linnaan juhlimaan itseään. Tavalliselle kansalaiselle tilanne on myös uusi ja outo. Pitäisi keksiä jotain tekemistä perinteisen telkun katselun sijaan. Tässä ehdotukseni uuden itsenäisyyspäivä viettoon.

Laita sauna lämpiämään ja muutama olut (mäyräkoira) kylmään. Ota esille ulkogrilli talviteloilla. Paistele grillissä sisäfilettä, porsaankyljyksiä ja grillimakkaraa. Saunomisen jälkeen maastoudut kotiterassille niin, että naapureiden asuntoihin tulvii herkullinen ja puoleensavetävä tuoksu. Nauti ruokaa ja juomaa kovalla äänellä kehuen vuoroin herkullista ruokaa ja kylmää juomaa. Puolen yön kieppeillä voit mennä lämmittelemään saunan lauteille.

Vihreä ihminen voi mennä metsään. Metsässä on paljon puita ja ne kaipaavat hellyyttä. Itsenäisyytemme on perustunut osaltaan puiden tuomaan vaurauteen. Sen vuoksi pystyssä olevia puita kannatta halata. Näin puut jaksavat kasvaa isoimmiksi ja tuottavammiksi. Niillä metsänomistaja saa suuremman tuoton ja parhaimmillaan hän laittaa sen eteenpäin kulutukseen tai sijoituksiin. Näin yhteiskunta kehittyy ja verovarat lisääntyvät. Sen myötä voidaan maksaa vuokratukea gryndereille ja sosiaalitukia kaikille halukkaille. Kansalaispalkka, siinä onkin puiden halaamisen syvempi olemus ja tavoite.

Laita parhaat vetimet päälle mitä vaatekaapista löytyy. Kerää kunniamerkit kaapista ja ripusta ne juhlapuvun etumukseen. Asettautuu peilin eteen täyden kuoharilasin kanssa ja toivota kaikki näkymättömät vieraat tervetulleeksi. Muista toivottaa kaikille hyvää itsenäisyyspäivää. Tuhannen toivotuksen jälkeen voit pitää tauon ja ottaa lasillisen. Jatka samaa seremoniaa vielä toisen tuhannen erä. Sen jälkeen voit juoda kakkukahvit, maistella suolapalana ja nauttia boolia. Keskustele korrektisti näkymättömien vieraiden kanssa ja erityisesti veteraanien pöydän ääressä. Sen jälkeen laita YouTubesta puolustusvoimien orkesterin tanssimusiikkia. Pyörähtele muutama kappale kumppanisi kanssa tai yksin ollessa itsesi kanssa. Kymmenen aikaan voit istuutua sohvalle huilaamaan ja varustautua jatkoille. Niissä voit irrotella ja tavata hienoja julkkisvieraita. Ennen pitkää väsymys tai liian monta drinkkiä uuvuttavat sinut kohti mukavaa unta ja vuodetta.

Lähetä viesti naapurimaan Ruotsin ystäville. Keksi hyvä ja yksinkertainen viesti, joka sopii pääepidemilogi Tegnellille, Greta Thunbergille, Uppsalan yliopistolle, naapurimaan puolustusvoimille ja rikospoliisille sekä Ruotsin jääkiekkomaajoukkueelle. Viesti voi olla jokin seuraavista: Den glider in, den glidet in tai Helan går, helan går tai Här kommer Peppi Långstrump, trallallei.

Ota kirjahyllystäsi kaikki Suomen jääkiekon MM-kultaottelujen videotallenteet. Katso pelejä yhtenä pötkönä koko ilta. Samalla tunnet suurta kansallista yhteenkuuluvuutta. Ainakin jääkiekkoilijoiden suhteen.

Osta Ärrältä sudoku ja sanaristikkolehdet. Kömmi sänkyyn lehtien kanssa ja täytä molempia vuorotellen. Jossakin vaiheessa uni tulee silmään ja itsenäisyyspäivä muuttuu tavalliseksi arkimaanantaiksi.

Lähetä kaikille sukulaisille, ystäville, työkavereille, naapureille ja julkimoille itsenäisyyspäivän tervehdys. Viestissä iloitsevat kauniista maasta, korkeasta elintasosta, puhtaasta luonnosta ja viisaista johtajista. Samalla voit kehua kuinka ainutlaatuinen henkilö vastaanottaja on. Illan kuluessa tulet saamaan loppumattoman määrän hymynaamoja, peukutuksia ja jopa jonkun sanan. Tallenna viestit pilveen ja katsele niitä joka päivä jouluaattoon asti. Silloin voi laittaa uudet viestit peliin.

Ei kommentteja: