perjantai 4. joulukuuta 2020

Tasavallan presidentin uudet tehtävät

 Nykyisen presidentin tehtävät ovat muuttuneet entisestä. Kekkonen oli melkein diktaattori, joka johdatteli Suomen ulkopolitiikkaa ja tulevaisuutta. Hyvin johdattelikin. Sittemmin presidentin valtaoikeuksiaan on kavennettu vuosi vuodelta. Nykyinen pressa Niinistö on keskittynyt  neuvomaan kansalaisia oikealle polulle. Niinistö on ollut kansan suosikki ja moraalinen isä. Niinistö on ollut ulkopolitiikassa enemmän sosialidemokraatti kuin koko SDP.  NATOn välttely ja EUn omien  puolustusvoimien perustaminen on ollut demareiden mieleen. Ei niinkään Kokoomuksen. Niinistön saavutuksia ovat olleet kahden diktaattorin turha tapaaminen Suomessa ja lukuisat kosmeettiset puhelut heidän kanssaan. Kun EU politiikkaa hallitsee hallitus, presidentille on jäänyt puhelupolitiikka. Koviin kansainvälisiin asioihin on päästy mukaan silittämällä johtajia puhelimen kautta. Krimi, Ukraina, Valko-Venäjä, Turkki, Unkari tai narsistinen Yhdysvaltain presidentti eivät ole joutuneet kuulemaan kunniaansa. Ei tietenkään, koska pienen maan presidentillä ei ole mitään rohkeutta tai vaikutusta.

Ehdotankin, että Sauli Niinistöstä tehdään Seremoniamestari Presidentti. Kun uusi presidentti valitaan, Niinistö jatkaa Seremoniapressana. Hänen tehtävänään on laskea seppeleitä haudoille ja muistella veteraanien saavutuksia. Hän voi vierailla maakunnissa ja tapailla vanhuksia ja nuoria. Hän voi myös muistuttaa kansaa vaaroista ja ongelmista. Vakavalla naamalla niinkuin nykyisinkin. Hän puolustaa kunnon sosiaalidemokraattien tavoin vähäosaisia ja varoittaa maailman vaaroista. Niinistö pitää uudenvuoden, ja itsenäisyyspäivän puheet. Niissä hän antaa kansalle lähiajan varoitukset ja ohjeet. Samalla Niinistö voi rapsutella koiraansa ja vaikka hemmotella nuorikkoaan. Esimerkkinä kansalle.  Itsenäisyyspäivänä Niinistö kutsuu vieraaksi veteraaneja ja julkimoita ja pidetään koko kansan edessä hauskaa. Suomen kansa ansaitsee Niinistönsä. 

Varsinainen presidentti voi keskittyä ulkopolitiikkaan ja esittää Suomen ja Suomen kansan kantoja maailman asioihin ja tilaan. Ja keskittyä  asioihin, joita Suomen kansa toivoo presidentin tekevän maailman  tilanteen parantamiseksi. 

Ei kommentteja: