maanantai 17. lokakuuta 2022

Taas baanalla

 Lauantaina oltiin siskon pojan 60-vuotisjuhlissa. Paikkana oli ravintola Tampella. Seurusteltiin, juhlittiin juhlakalua ja syötiin talon ruokia. Itselleni valitsin nieriää. Vaimoni lautasella oli karitsaa. Nieriä oli aivan hyvää. Kalan alla oli haudutettua lehtikaalia. Se oli sitkeää ja sitä sai jäystää oikein kunnolla. Vaimon karitsa oli iso lihamöykky. Paljon pehmeää lihaa. Sen kaverina oli mustaa kastiketta. Olisin odottanut jotain hieman kekseliäämpiä menua sinänsä kivan näköiseltä ravintolalta. Tai sitten en ymmärrä lihapainotteista ruokalistaa. Annokset maksoivat kolme kymppiä ketale. Juomana italialainen prosecco oli mainiota. Hinta oli kylläkin viisikymppiä pullo. Budjetti ei kestänyt juoda tätä herkkua pullokaupalla.

Juhlinnan jälkeen suunnistimme Majavabaariin kuohikselle. Tuttu espanjalainen kuohari maistui aika vaatimattomalta italialaiseen proseccoon verrattuna, mutta hintakin oli vain pari kymppiä.

Päätimme käydä tsekkaamassa pari uutta paikkaa. Ratinan ja Koskikeskuksen välissä on oluthuone ja olutkauppa Kuja. Se oli oikein mukava tuttavuus. Pieni, mutta tyylikäs. Täynnä nuoria aikuisia. Join vahvaa alea ja vaimo punkkua.

Seuraavaksi menimme Hatanpäänvaltatien ja Vuoteenkasun kulmassa olevaan Tampinkoskeen. Se on ruokapaikka ja baari. Kivan tuntuinen paikka vaikka vierailulla otimme vain juomaa. Ruokalistalta löytyy bistorotyyppistä ruokaa isompaan ja pienempään nälkään. Pitää kokeilla joskus.

Kolmas, ei vaan neljäs, no taisi olla jo viides paikka. Se oli Sorinkadun ja Vuolteenkadun kulmassa oleva Sorella. Paikka oli ilmeisesti drinkkibaari. Olimme toiset asiakkaat. Henkilökuntaa oli enemmän kuin asiakkaita. Vaimo pysyi punkussa ja minä otin appelsiinicoctailin. Hyvää oli ja vakuutteli baarimikolle osaavani tehdä vastaavan. Giniä, triple seciä, appelsiinisiirappia ja soodaa jäämurskalla. Mikko myönteli sekoitukselleni. Sorella oli meille seiskytluvulta tuttu hämyisä baari. Vanhanaikainen, mutta ilman paksua tupakansavua.

Oli aika palata kotiin Peltsulle toipumaan ja keräämään rahaa seuraavaa reissua varten. Kun alkuvuodesta olut ja lasi viiniä maksoi 13 €, nyt vastaavasta joutui maksamaan 18 €. Hurja hinnannousu ja monissa paikoissa näytti riittävän hyvin porukkaa. Ihmisillä taitaa olla rahaa sukanvarressa.


Ei kommentteja: