maanantai 7. marraskuuta 2022

Pääuutisia

 Twitter on perumassa henkilökunnan irtisanomisia. Yhtiön osti miljardööri Elon Musk. Pian koko johtoporukka sai kenkää. Sen jälkeen puolet henkilökunnasta sai kenkää. Nyt on otettu peruutusvaihde päälle. Selvisi nimittäin, että suuri osa erotetuista tietävät olennaisia asioita miten Twitter toimii ja toisaalta monista erotetuista on jatkossa hyötyä Twitterin kehittämisessä. Käänteet ovat nopeita ja hallitsemattomia. Näin ei luoda luottamusta henkilökunnan ja johdon välille. Työtyytyväisyyttä. Vaan onko Muskin maailma pelkkää kiivasta muutoksen lanseeraamasta ? Huhutaan Twitterin muuttuvan maksulliseksi. Mene ja tiedä. Itse en kuulu mainitun sovelluksen käyttäjiin.

Maailman suurin lottoarvonta tai arpajaiset ovat Powerball. Viime viikonloppuna arvottiin 1,3 miljardin dollarin pääpalkinto. Ei löytynyt voittokuponkia. Seuraavaksi pääpalkinto on 1,9 miljardia dollaria. Aika paljon. En osaa sanoa mitä tekisin sellaisella rahamäärällä. Ehkä ostelisin jotain mukavaa, asunnon ja auton. Mutta voisi olla, että perustaisin säätiön johonkin hyvään tarkoitukseen. Nuorten, köyhien ja lupaavien taiteilijoiden ensi askelten tukemiseen !

Turkulainen Denis Rafkin on hyvin vihainen. Hän myi 15 vuotta sitten perustamansa Denis-ravintolat sijoitusyhtiölle. Nyt Denis on ajautumassa konkurssiin.  Denis Rafkin, 78 v., aikoo ostaa vuoden vaihteen jälkeen firman takaisin itselleen. Sen jälkeen Denis-ravintolat palautetaan takaisin alkulähteelleen. Hyvä Denis ! Denis-ravintola oli joku vuosi sitten Tampereellakin. Se oli oikein hyvä ravintola. Mutta jatkossa Denis on tarjolla vain Turuus. 

Ilmastokokous on jälleen koolla. Tällä kertaa Sharm el Sheikissä Egyptissä. Taas varoitellaan viimeisistä päivistä ja ilmaston lämpenemisen nopeudesta. Koolla on koko maailman suurimmat maat ja poliitikot. Luvassa on valitettavasti paljon sanahelinää ja loputtomia toiveita. Käytännössä mikään ei muutu. Taloudelliset intressit säätelevät Kiinan, USAn, Intian, Venäjän ja monien muiden suurvaltojen talouselämää ja elämisen käytäntöjä. Jos nämä maat tekisivät jonkinlaisen parannuksen, voisi uskoa ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen. Pessimisti ei pety. Tässä asiassa olen realisti. Kyllä meikäläiset ihmiset voivat eritellä jätteitä ja kierrättää käyttötavaroita. Onhan se somaa. Mutta muutoksen avaimet ovat niissä maissa, joissa on satoja miljoonia tai miljardiluokan väestö.

Olkiluoto 3 on ollut otsikoissa harvase päivä. Valitettavasti uutiset ovat koskeneet pääosin käyttöönoton viivästymisiä. Nyt taas kerrotaan turbiinilaitoksen syöttövesipumpun ongelmista. Käyttöönoton päivämäärää ei pystytä sanomaan. Se on jossain tulevaisuudessa. Koko ydinvoimalan valmistuminen ja käyttöönotto on yhtä siirtymistä, siirtymistä ja siirtymistä. Meillä suositellaan kansalaisille sähkön säästämistä. Se on viisainta, sillä Olkiluoto 3 ei tule valmistumaan vielä vuodenvaihteessa, keväällä tai ensi kesänä. Varmaa on ainoastaan epävarmuus. Olkiluoto 3 on nykypäivän vitsi tai kirosana.


Ei kommentteja: