maanantai 7. marraskuuta 2022

Thairavintola Golden Chang

 Hämärän syksyn, maanantain ja ankean arjen kunniaksi päätimme mennä, vaimoni ja minä, lounaalle thairavintolaan. Hämeenkadun länsipäässä, Kino Palatsia vastapäätä sijaitsee Thai Golden Chang-ravintola. Siellä tarjotaan lounasta kolmeen asti. Se sopi meille hyvin, sillä syömme vain kerran päivässä noin puoli viiden haminoissa. Lounas maksoi 11 €. Tarjolla oli keittoa, salaattia, lämpimiä ruokia ja jälkiruokaa. 

Keitto oli tuttua tulista kokooskanakeittoa. Oikein maukasta soppaa, joka ei ollut kuitenkaan,liian tulista. Isot kanapalat ryydittävät kasviskeittoa. Tämä oli ehkä maukkainta koko lounaskattauksessa. Keiton lisäkkeenä oli pähkinöitä, siemeniä ja krutonkeja sekä katkarapusipsejä. Salaatti oli perusjuttua: vihersalaatin, paprikaa, oliiveja, raejuustoa, porkkanaraastetta, ananasta jne. Lämpimiä ruokia oli runsaasti. Keitettyä ja paistettua riisiä, riisinuudeleita, uppopaistettuja possua, kevätkääryleet kanavartaita. Kasvis-, possu, nauta- ja kanapataa. Ruokia saattoi maustaa hapanimelältä ja chilikastikkeilla. Ruoat olivat maukkaita, mutta aika lailla tuttuja ja hieman ilmeettömiä. Vatsa tuli kyllä täpötäyteen. Jälkkäriksi kahvia ja teetä sekä kuivaa kakkua, keksiä, suklaakakkua ja paistettuja banaaneja. Niin ja karkkeja.

Kaikki tämä reilulla kympillä. Jos haluaa syödä vatsan täyteen, voi suunnata thairavintolaan. Sushiravintoloiden buffettien hinnat ovat muutan euron kalleimpia. Tässä oiva vaihtoehto nälkäisille.

Ei kommentteja: