maanantai 16. tammikuuta 2023

Keikauskakku Tarte Tatin


 Menin ostoksille Lidliin. Huomasin kahden euron hävikkilaatikon. Laatikossa oli kilo perunoita, pussi salaattia, rasia tummia rypäleitä ja toinen rasia vadelmia sekä yhdeksän punaista omenaa. Sattumalta jääkaapissa oli toinen samanlainen kasa omenoita. Päätin tehdä Tarte Tatinia. Sitä varten ostin pakasteesta makean piirakkapohjan. Tarte Tatin on omenapiirakka tai keikauskakku. Ihan miten kukin haluaa. 

Tämän piirakan valmistaminen on helppoa. Voitelin piirakkavuoan voilla. Pilkoin viisi omenaa viipaleiksi ja lohkoiksi. Täytin vuoan omenapaloilla  täpötäyteen. Sulatin sata grammaa voita ja pari desiä sokeria. Kuumensin seoksen kuumaksi ja kaadoin omenalohkojen päälle. Ripotteli kanelia päällimmäiseksi. Sen jälkeen kaulin piirakkapohjan sopivan kokoiseksi ja laitoin sen omenalohkojen päälle. Uuniin 200 astetta lämpöä ja piirakka puoleksi tunniksi paistumaan. Anna jäähtyä kymmenen minuuttia. Laita iso lautanen piirakan päälle ja keikauta se ylösalaisin lautaselle.

Tämä herkku maistuu sellaisenaan. Tai sitten vaniljakastikkeen, jäätelön tai kermavaahdon kanssa. Helppo ja takuuvarma jälkiruoka tai kahvinkakku.

Ei kommentteja: