maanantai 16. tammikuuta 2023

Palloilua

 Suomen jalkapallojoukkue leireiltiin Portugalissa. Harjoitusottelu Ruotsia vastaan päättyi 2-0 tappioon. Toinen harjoitusottelu Viroa vastaan päättyi sekin tappioon, numeroin 1-0. Parhaat pelaajat ovat eurooppalaisilla kentillä pelaamassa seurajoukkueiden riveissä. Mutta niin ovat Ruotsin ja Vironkin parhaat pelaajat. Ei hyvältä näytä. Onkohan siellä etelän auringossa harjoiteltu tosissaan ?

Espanjan supercupin voitti Barcelona. Se kukisti arkkivihollisensa Real Madridin lukemin 3-1. Barca on pääsemässä taas jaloilleen ja johtaa Espanjan sarjaa. Realilla alkaa olla kriisin paikka. Viime vuonna voitettu mestaruus Espanjassa ja Mestareiden liigassa ei enää ole valttia. Uusi kausi on alkanut.

Katselin sattumalta Italian Serie An peliä Napoli vastaan Juventus. Peli oli harvinaisen vauhdikasta ja täynnä tapahtumia. Vaikka Napoli voittikin 5-1 oli tilanteita puolin ja toisin. Tällaista herkkua ja juoksemista kaipaisin kotimaan viheriöillekin. Katsomot alkaisivat varmasti pullistella hienon yrittämisen takia.

Lätkää pelataan liigassa. Osapuilleen kolmannes on jäljellä runkosarjasta. Tappara ja Lukko ovat omassa kastissaan. Tepsi on osoittanut nousukuntoinen, samoin pohjalla seilaava HIFK. Muiden joukkueiden kunto vaihtelee. Se tuo mukavaa jännitystä sarjaan. Nyt peräpään joukkueet voittavat kärkijoukkueita. Piste-erot alkavat olla kuitenkin niin suuria, ettei niillä voitoilla enää nousta kuin korkeintaan säälipleijareihin. Sinnekin on kova Turku. Vain SaiPa tuntuu menettäneen otteensa. Muut taistelevat jostakin paremmasta sijoituksesta.

NHL on saavuttamassa puolivälin krouvin. Jokaisesta kahdeksan joukkueen divisioonasta pääsee kolme pudotuspeleihin. Boston porskuttaa parhailla pisteillä. Myös Carolina, Vegas ja Winnipeg johtavat omia divisioonaan. Pistepörssissä Mikko Rantanen jatkaa kympin sakissa muiden suomalaisten nimiä ei näy kärkipäässä. Suomalaisten pistepörssissä sijalla 15 on Nashvillen Juuso Pärssinen. Hän on noussut raketin lailla viime peleissä. Pelejä on ollut vain 28, mutta pisteitä on kertynyt jo 17.

Tyttöjen MM-kisoissa Ruotsissa pelattiin mitaleista. Loppuottelussa Kanada voitti Ruotsin 10-0. Pronssipelissä USA voitti Suomen 5-0. Selvästi väärät joukkueet olivat vastakkain.

Snookerin Lontoon mastersin voitto meni Englannin Judd Trumpille freimein 10-8. Peli oli jännittävä loppuun asti, mutta Trump pystyi kokoamaan itsensä ja pelasi voiton. Snooker on brittien kansallispelin, ainakin jos katsoo maailman huippujen kansallisuuksia.


Ei kommentteja: