keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Pakoputki rikki

Murphyn lain mukaan pakoputkesta alkoi kuulua ralliauton ääni. Samaan aikaan oli muutto menossa. Ajoin auton seuraavana aamuna, siis viime viikon tiistaina, Delta-auton korjaamolle Lakalaivaan. Se on vajaan kilometrin päässä asunnosta. Kerroin ongelman ja jätin auton huoltoon. Lupasivat ilmoitella,  kun tulee valmista. Aivan kuten yhdentoista vuoden aikana, jona olen heidän palvelujaan käyttänyt.

Iltapäivällä olin malttamaton ja kävelin huoltoon. Ajattelin odotella ja juoda kahvia, jotta saisin auton heti käyttöön. Auto olikin pysäköitynä pihalla, joten oletin homman olevan valmis. Hieman epävarma huollon työntekijä katseli netistä auton huoltotietoja ja totesin pakoputken olleen ongelma. Auton vika meni vielä takuuseen, jolloin en joutunut maksamaan mitään. Tyytyväisenä suunnistin autolle ja starttasin. Ralliauto pörähti käyntiin möreästi kuten ajaessani pihaan. Autolle ei oltu tehty mitään. Marssin takaisin saman kaverin pakeille. Hän silmäili taas nettiä ja kertoili, että varaosia joudutaan tilaamaan ja siksi tässä menee aikaa. Niitä pitää tilata Ruotsista asti. Ajelin kotiin ja olin pettynyt.

Parin päivän kuluttua soitin Delta-auton huoltoon. Odottelun jälkeen sama tarina kerrottiin. Vastaaja ei tiennyt koska pakoputki tulisi, mutta sanoi yhdistävänsä varaosiin. He tietäisivät. Varaosista ei kuitenkaan kukaan vastannut, joten puhelin ilmoitti, että he soittavat minulle. Muutamanmtunni kuluttua mieshenkilö soittikin ja kysyi mitä asiaa. Kerroin pakoputken tilaamisesta ja kysyin aikataulua. Hän ei tiennyt, mutta oletti aikaa menevän viikon verran.

Päätin, etten ajaisi autoa osaksi kovan melun takia osaksi turvallisuuden takia. Pakoputkesta voisi tulla savuja hyttiin. Muuton takia en myöskään kaivannut lisäongelmia rikkinäisestä autosta. Annoin auton siesoa pihan parkkipaikalla odottamassa.

Soitin taas uudelleen viime tiistaina. Sama kaveri kysyi rekisterinumeron ja totesi saman asian. Viikko menee. Minulle viikko oli mennyt, mutta hänelle viikko oli alkanut torstaista.

Tänä aamuna puhelin soi alakerrassa, mutten ehtinyt vastaamaan. Fonectalta ei numeroa löytynyt. Tunnin kuluttua soitettiin taas. En taaskaan ehtinyt vastaamaan, mutta nyt Fonecta tiesi soiton tulevan Delta huollosta. Yritin soittaa, mutta puhelu meni keskukseen. Nyt selvisi, että olin puhunut puhelimessa joka kerta Helsingissä olevan henkilön kanssa. Päätin viedä auton huoltoon. Siellä kerrottiin, että pakoputki oli tullut ja voitaisiin varata korjausaika. Sanon voivani jättää auton sinne,
jos löytyisi joku rakonen varausten välissä. Kahdelta olisi aikoja.

Varttia vaille kolme kävelin Delta-autolle. Autoni odotti pihassa. Menin sisälle ja sain kuulla auton olevan kunnossa. Sain avaimet käteen eikä mitään kustannuksia tullut. Marssin tyytyväisenä ja enemmän kuin tyytyväisenä autolle ja huristelin kotiin. Auto tuntui olevan kunnossa.

Että tällainen tapaus !

Ei kommentteja: