tiistai 22. toukokuuta 2018

Ministeri iltalypsyllä

Aina yhtä selkeäsanainen ja armeijamaisen määrätietoinen puolustusministeri Jussi Niinistö on lähtenyt iltalypsylle mestarin tavoin. Niinistö on ehdottanut naisten määräaikaista poistamista armeijan leivistä. Lisäksi Niinistö syyttää armeijan kiinteistöt omistavaa senaatti-kiinteistöjä rahanahneudesta ja ylisuurista vuokrista. Tämä kaikki säätökeinoina. (Toki pienemmälle huomiolle onkin jätettävät tulevat miljardiluokan hävittäjähankinnat.)

Omalla kohdallani iltalypsy on tuttua puuhaa. Nelikymmenvuotisen kunnallisen uran myötä jokavuotisia säästöjä ja talouden tasapainottamista on riittänt.. Kekseliäimmät toimialajohtajat ovat esittäneet poliittisesti mahdottomia säästökohteita ja kuntalaisten kannalta välttämättömiä lisärahoituksia. Itsekin olen yrittänyt keplotella ovelia ehdotuksia enemmän tai vähemmän ketunhäntä kainalossa. Tässä lajissa tarvitaan kylmäpäisyyttä, poliittisen pelin vainua ja hyvää käsitystä ihmisten tarpeista.

Jussi Niinistö on siirtynyt lajissaan mestariluokkaan. Naiset toki voidaan jättää pois armeijasta, sillä he ovat vapaaehtoisia. Toisaalta yhteiskunnan ja erityisesti armeijan profiiliin kuuluu noudattaa mitä parhainta tasa-arvoa. Niinistön ehdotus torjutaan pomminvarmasti. Ellei torjuta, hänestä tulee epäsuosittu entinen ministeri. Joka tapauksessa hänestä tulee ensi vuonna entinen ministeri ja saattaa tulla myös entinen kansanedustaja. Senaattikiintöistöjen vuokrista ruikuttaa jokainen, mutta tasa-arvoon uskaltaa puuttua vai todellinen pelaaja.

Joka tapauksessa Niinistö on osoittanut olevansa kovan luokan pelimanne ja iltalypsäjä. Siitä täydet kymmenen pistettä ja papukaijamerkki.

Ei kommentteja: