perjantai 25. toukokuuta 2018

Voi ei !

Yhdysvaltain presidentti ei tapaakaan Pohjois-Korean johtajaa. USA ilmoitti luopuvansa suunnitellusta tapaamisesta. Pohjois-Korea ilmoitti jo tuhonneensa ydinaseiden koeaseman. Yhdysvallat ja Etelä-Korea pitivät yhteisen sotaharjoituksen ja sen jälkeen sanailu alkoi ja suhteet huononivat. Vielä viime viikolla Trump mainosti tekevänsä Pohjois-Koreasta rikkaan, mutta nyt mieli näyttää muuttuneen ja köyhä Pohjois-Korea on mukavampi vaihtoehto.

Sote-soppa sai uuden käänteen, kun perustuslakivaliokunnan kokouksesta vuosi tietoja sotesta ja sen viivästymisestä julkisuuteen. Kokoomuksen kerrotaan nyt jarraavan soten eteenpäinmenoa. Onkohan meille tulossa vaalit ensi syksynä. ? Ei mitään maakuntavaaleja vaan sote-vaalit. Siinä Kokoomus ja Demarit mittelisivät voimiaan ja muodostaisivat sen jälkeen sote-hallitusen. Siis Sote II-hallituksen. Tuttavallisesti sote kakkosen.

Jaajo Linnainmaa täyttää 40-vuotta. Onnea vaan ! Onko sekin jo niin vanha ? Kuka se muuten on ?Onko se joku Putous-hahmo ?

EUn tietosuojalainsäädäntö astui tänään voimaan. Heti alettiin selvitellä tärkeimpiä asioita eli saunavuorojen listoja. Uuden EU-lainsäädännön mukaan saunavuoroissa ei saa olla nimiä, josta voisi tunnistaa kuka käy kerrostalon saunassa lauantaina kello viisi. Tulevaisuudessa paras saunavuoro arvotaan ja voittajille ilmoitetaan salaa. Hyvä kun meillä on EU panemassa rotia kerrostalojen saunavuoroihin.

Eeli Tolvanen ei saanut arvostettua KHL:n tulokaspalkintoa. Se annettiin nuorelle venäläiselle, joka pelasi hyvin pudotuspeleissä. Eelin kohtaloksi jäi muutto NHL-seura Nashvilleen. Ehkä se lohduttaa ensi syksynä, jos tulee jääaikaa. Pahimmassa tapauksessa joutuu palaamaan Jokereihin.

Tutkijat kertovat loppupäätelmänään, että itä-Ukrainassa alasammuttu malesialaiskone ammuttiin venäläisellä tykistöllä ja aseistus tuotiin Venäjältä. Ampujasta ei ole ilmeisesti tietoa. Odotan kiinnostuneena Putinin kommenttia, jossa tutkijat ovat vihjailleet ja syyllistäneet venäläisiä samaan
tapaan kuin Britannian myrkytyksissä, Krimin valtaamisessa, Ukrainan sodassa, järjestelmällisessä dopingissa ja USAn presidentinvaaleissa. Länsimaat ovat todennäköisesti hyvin vihaisia ja peruuttavat joukolla osallistumisensa Venäjän World Cup-.jalkapallokisoihin. Mutta eihän urheilua ja
politiikkaa voi sotkea toisiinsa.

Ei kommentteja: