sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Wigwam - lavalla


Legendaarinen suomalaisyhtye Wigwam oli kasattu kiertueelle. Wigwam nimeä on päätetty käyttää vain silloin kuin yhtyeen ainoa alkuperäisjäsen Jim Pembroke on mukana. Nyt Pembroken lisäksi Lavalla oli urkuri Jukka Gustavsson, kosketinsoittaja Esa Kotilainen, kitaristi Rekku Reckhart, basisti Paavo Maijanen ja rumpali Jan Noponen. Lisäksi laulaja-pianisti Mikko Rintanen esitti yhden kappaleen ja hanuristi Pedro Hietanen esiintyi kahdessa kappaleessa. Alkujuonnossa Jukka Gustavson totesi, että nyt soitetaan bändin parhaita kappaleita. Niitä kuultiinkin iso pläjäys kolmituntisessa konsertissa. Mukana olivat myös hittibiisit Nuclear nightclub, Freddy, are you ready ja Eddie and the boys. Jälkimmäinen on meikäläisen lempparibiisi, jossa hieno rytmiikka, bassokuviot ja kappaleen melodia on tiivistetty ihailtavalla tavalla. Konsertti sisälsi mittavan kattauksen eri vuosikymmenien biisejä.

Kaiken kaikkiaan konsertti oli hieno kattaus Wigwamin musiikkia. Harmillista kyllä, en vieläkään
päässyt sinuiksi tähän musiikkiin. Periaatteessa kaikki toimi, muusikot olivat hyviä, mutta en päässyt sisälle sävellyksiin. Ne ovat ajalle tyypillistä progea, mutta jonkinlaista hippipehmoilua. Minä en vaan jaksa kuunnella. Välillä kuultiin mutkikas ja polveileva Pekka Pohjolan pitkä biisi. Se oli taattua pohjolaa, mutta mutta... Reckhardin kitarasoolot olivat huumaavia ja Pembroken ja Gustavsonin laulu toimi hyvin. Paras hetki minulle oli Mikko Rintasen rythm and blues-versio Pembroken biisistä. Hänen kauttaan huomasin, että nykypäivän  musiikki on kiinnostavampaa kuin vanhojen herrojen
lämmittely. Soittajat olivat keskenään kovin vaisuja. Jukka Gusvasson toimi jonkinlaisen juontajana.
Usein hän puhui ablodien aikana tai mumisi jotain epäselvää mikkiin. Täysi katsomollinen yleisöä tykkäsi ja se oli varmasti palkitsevaa. Tampere-talo ei ollut mitenkään miellyttävä konserttipaikka tällaiselle konsertille. Seisominen ja tarjoilu olisi onnistunut esimerkiksi Pakkahuoneella klubityyliin.

Ei kommentteja: