perjantai 22. marraskuuta 2019

Anteeksi !

Kansanedusta Pirkka-Pekka Petelius on pyytänyt anteeksi saamelaisilta Pulttibois-ohjelman saamelaisvitsejä. Jatkossa kän aikoo pyydellä anteeksi myös romaaneilta ja muilta vähemmistöiltä menneiden ohjelmien vitsejä. Yleensähän ihmiset pyytelevät anteeksi pahoja tekojaan ennen viimeistä voitelua.  Voi olla, että Peteliuksella onkin ketunhäntä kainalossa ja edessä siintää uusi kausi kansanedustajana ja mukava eläke kahden kauden jälkeen.

Aake Kalliala ei sen sijaan aio pyytää anteeksi, koska ei ole kansanedustaja eikä tule saamaan kansanedustajan eläkettäkään. Kansan katse onkin nyt suuntautunut muihin koomikoihin. Anteeksipyyntöä odottavat ainakin rikkaat, köyhät, sairaat, yrittäjät, johtajat, papit, urheilijat, seksuaaliset vähemmistöt, seksuaaliset enemmistöt, muusikot, maanviljelijät, ministerit, kansanedustajat ja Tasavallan Presidentti. Tai ei hän nyt sentään odota mitään anteeksipyyntöjä vitsailijoilta? Mitä turhia. Kuka pyytää seuraavaksi anteeksi irvailujaan ja vitsejään ? Vesa-Matti Loiri, Sami Hedberg, Krisse Salminen, Heikit Kinnunen tai Silvennoinen, Eija Vilpas, Ismo Leikola, Simo Frangen, Pirjo Heikkilä, Jukka Puotila, Mikko Kivinen, Aku Hirviniemi ? (Eikös Aku jo pyydellyt anteeksi joiltakin tytöiltä...?)  Koska alkavat anteeksipyynnöt oikein toden teolla ja mistä asioista ?

Peteliuksen anteeksipyynnöt on huomattu kuitenkin muualla.

Vaasan Sportin valmentaja on pyytänyt melkein anteeksi kommenttejaan pelaajien "kusemisesta" hänen päälleen. Tarkkoitti tietenkin, että Sportin tunnuksen päälle. "Pelaajat ovat pelanneet huonosti, mutta missä vika. Ehkä myös minussa on ollut jonkin verran vikaa."

Postin lakko on saanut aikaan monenlaisia anteeksipyyntöjä. Ammattiliitot ovat pyydelleet toisiltaan anteeksi. Demariministerit ovat pyydelleet taas kerran anteeksi kommenttejaan ja lupauksiaan. Työnantajat ja Postin johto ovat pyytäneet anteeksi korkeita palkkoja. Pian Joulupukki pyytää
anteeksi, kun posteljoonit eivät ole tuoneet kilttien lasten lahjatoivomuksia Korvatunturille.

Ruotsin oppositiojohtaja, konservatiivien, Kristersson on pyytänyt anteeksi Ruotsissa tapahtuneita räjähdyksiä, autojen polttoja sun muuta hässäköintiä. Syynä ovat menneiden poliitikkojen toimet massamaahanmuuton järjestämisessä ja integroimisen epäonnistuminen. Pääministeri on yrittänyt selitellä tapahtuneita ilman anteeksipyyntöjä. Kuten kokeneen poliitikon kuuluu.

Prinssi Andrew on pyytänyt anteeksi äidiltään kuningatar Elisabethiltä. Seksuaalinen ahdistelu ja jopa raiskaus ovat saaneet prinssin pyytämään hänen poistamistaan hovietiketistä. Prinssin arvoa ei Elisabeth ole kuitenkaan lakkauttamassa. Sen verran sympatiaa äidillä on lastaan kohtaan..


Ei kommentteja: