lauantai 16. marraskuuta 2019

Jerez

Virallinen nimi on Jerez de la Frontiera. Monissa Andalusian kaupungeissa on tämä loppuosa Frontiera (raja). Ne ovat olleet kai rajakaupunkeja joskus menneisyydessä. Tai ehkä nykyäänkin suhteessa Marokkoon. Kuka tietää. Asukkaita on Tampereen verran eli 213.000 asukasta. Siis tuplasti enemmän kuin Cadizissa.

Melkoinen yllätys on tämä Jerez ja niin myös asuntomme. Majapaikkamme on aivan mahtavan taiteellinen studio, jossa on korkea huone ja paljon taidetta. Myös kaikki mukavuudet pesukoneista kahden kerroksen sänkyihin. Ei tarkoita kerrossänkyjä. Eräänlainen ateljee huoneisto.



Lauantai iltana törmäilemme ihmisiä kuhiseviin baareihin. Ja kun sanon kuhisevia, tarkoitan valtaisaa
määrää ihmisiä ja suoranaista huutoa, meteliä, tönimistä, hässäkkää.  Ollaan ulkona ja sisällä. Sama huuto päällä. Näitä baareja ja kadunpätkiä löydetään kolmessa eri paikassa. Juomatkin ovat halpoja.
Nyt ollaan sherrykaupungissa. Se tarkoittaa, että esimerkiksi sherrybaarissa nimeltään Tabanco Plateros lasillinen sherryä maksaa euron ja pari desiä bisseä 1,20 €. Se tarkoittaa Pohjan pojalle ihan liian halpoja hintoja. Toki useimmissa baareissa gin tonic maksaa vitosen. Ostin paidankin.

No, tästä pitää selvitä ja jatkaa kaupungin tutkistelua.

Ei kommentteja: