tiistai 10. toukokuuta 2022

Yskä

 ”Paha yskä yhä pahenee”. ”Yksikseskös yskiskelet ?”

Minulla on yskä. Ensi kurkku tuli kipeäksi. Sen jälkeen alkoi räkätauti. Kolme viikkoa sitten aloin yskimään. Pari päivää siitä menin apteekkiin. Pyysin limaa irroittavaa yskänlääkettä. Ystävällinen farmaseutti kysyi kuinka kauan yskä oli kestänyt. Limaa irrottavaa yskänlääkettä suositellaan silloin kun yskä on kestänyt pitkään. Otin siten yskänärsytystä rauhoittavaa yskänlääkettä. Resilaria. Yskä ei rauhoittunut, mutta yskänlääke loppui. Ostin toisen pullon samaa yskänlääkettä. Kun yskänlääke alkoi loppumaan, päätin mennä apteekkiin ja ostaa limaa irroittavaa yskänlääkettä. Yskä oli kestänyt tovin. Nyt olen ottanut sitä neljä päivää. Yskä on ollut koko ajan aivan samanlainen. Pieni ilo on siitä, etten juurikaan yski öisin. Päivisin sitäkin enemmän.

Flunssaan olen ottanut Parasetamol- kipulääkettä ja Finnrex-flunssalääkettä. Olen juonut kuumaa mehua, lämmintä maitoa ja syönyt hunajaa. Pää on täynnä räkää ja jatkan yskimistä. Mistään ei ole ollut mitään hyötyä ! Yhtä hyvin olisin voinut turvautua kraanaveden parantavaan voimaan. ”Pari lusikallista kraanavettä neljästi päivässä auttaa ja lieventää flunssan oireita.” Oletan, että saisin ihmisiltä erilaisia ” hyviä ja toimivia” ohjeita flunssa torjuntaan. En ole kysellyt.

Ottaa pannuun ja raskaasti ! Tiedän kokemuksesta, että flunssa kestää näin vanhalla ihmisellä pitkään. Se ei kuitenkaan lievitä yhtään oloa. Usko on eräs parhaimmista hoitokeinoista. Otetaan lumelääke Placeboa ja tullaan terveeksi. Sitä aion kokeilla seuraavaksi. Eikä maksa mitään.

Ei kommentteja: