lauantai 9. heinäkuuta 2022

Aaltone, Kumma, Armo

 Erikoinen otsikko tarkoittaa baarikierrosta Tampereella. Meillä oli vaimoni kanssa eilen merkkipäivä. Tapasimme 11 vuotta sitten ja siitä alkoi tapaamiset ja seurustelu. Juhlan kunniaksi menimme kolmeen aiemmin tuntemattomaan paikkaan.


Aaltone on tämän kesän uutuuus. Pihaterassi sijaitsee Tammelassa Tammelankadulla. Se on ollut Aaltosen kenkätehtaana. Minulle talo on ollut nimeltään Artteli, mutta ei nimi miestä… Autotalleihin ja pihalle oli kasattua mattoja ja trukinlavoja pöydiksi ja tuoleiksi. Kaikenlaista muutakin kirärrätyskamaa kuten riippumatto, värivaloja, kukkaruukkuja jne oli kerätty paikalle. Porukkaa oli runsaasti paikalla eli pari kymmentä. Enempää paikkaan ei juuri mahdukkaan. Aurinko paistoi ja perjantai oli mallillaan.

Kumma on ruokaravintola ja baari Hallituskadulla. Paikka sijaitsi aiemmin Aleksanterinkadulla, mutta talo purettiin. Kumma on kummallisesti sisustettu ja samaa voi sanoa myös ruokalistasta. Söimme Pärämätsiä ja Nasi Gorengia. Hyvin maistui.


Armo on Armonkalliolla sijaitseva lähiöpubi. Armon keikkoja on ainakin kesäisin perjantaisin ja lauantaisin. Paikan päällä soitteli Solemn Golem. Erikoinen nimi kätki sisäänsä trubaduurin, joka soitteli kitaraa ja lauloi. Kuultiin pääosin Radioheadin tuotantoa. Paikalla oli parikymmentä nuorta aikuista. Nuoria meidän näkökulmasta vaikka taisivat olla kyllä 25-50 vuotiaita. Kuuntelimme tunnin ja palailimme kotikonnuille. 

Näköjään Tampereelta löytyy vielä monenlaista, toisenlaista, erilaista elämä, josta aiemmin en ollut tietoinen. Etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan. Niinhän se meni.

Ei kommentteja: