maanantai 13. kesäkuuta 2016

Punainen kuumailmapallo-näyttely

Tänään rakenneltiin Lielahden kirjastoon uusi Punainen kuumailmapallo-näyttely. Nyt esillä on uusia töitä, joita ei ole ulkoilutettu aikaisemmissa näyttelyissä. Lielahden uusi kirjasto on hieno paikka. Siellä on kaksi erillistä näyttelyvitriiniä. Teimme ankarasti kolme tuntia hommia, jotta taulut löytäisivät optimiympäristönsä. Aulassa oleva näyttelytila olikin oikein hieno. Sinne tulee hienosti valoa kattoikkunoiden kautta. Värikkäät taulut ovat oikeuksissaan. Esillä on yksi iso työ ja neljä pienempää suorakaiteista työtä. Lattialla oleville muovikuutioille laitettiin pieniä tauluja. Niissä on kaksi sarjaa: Punainen aurinko ja vuoret-sarja kahdeksan työtä ja Puutarha-sarjan kolme työtä.

Kirjaston sisällä olevassa näyttelyvitriinissä  oli paljon enemmän säätämistä. Siellä on pieni tekninen pulma, sillä ripustusnauhat ovat kiinteästi katossa. Niitä ei voi liikuta, sillä niissä on samankokoiset välit.  No, ei huolta. Lopulta keksimme ratkaisun laittaa kolme työtä toiselle laidalle ja neljä toiselle. Keskelle jätettiin tyhjä tila. Lattialla oleviin hienoihin vitriineihin laitettiin viisi Kuu ja vuoret- työtä. Koko tämä sisätilan kokonaisuus on aika tummanpuhuva, mutta silti kohtuullinen kokonaisuus. Parempaan emme pystyneet.

Jos sattumalta tai tarkoituksella ajelet Tampereella, Lielahden asuinalueella, kannattaa topata paikallisella ostarilla. Sieltä löytyy kirjasto ja sen seiniltä näitä kuumailmapalloja. Vieraskirjaan voi kirjoitella mielipiteitä ja kommentteja esillä olevista töistä. Hyviähän ne ovat.

Ps. Kun ripustimme tauluja seinille, eräs rouva tuli kiittämään hienoja tauluja. Niitä, jotka oli poistettu ennen meitä. Terveisiä vaan edelliselle taiteilijapariskunnalle. Hienoja ne olivat meidänkin mielestä. Että sellainen tapaus.


Ei kommentteja: