lauantai 11. kesäkuuta 2016

Uusi leivänpaahdin

Vanha leivänpaahdin alkoi vedellä viimeisiään. Päätettiin käydä katselemassa uutta. Olimme muissa asioissa Lielahdessa, jolloin oli lyhyt matka tutustua uuteen kodinkoneliikkeeseen, norjalaiseen Poweriin. Kauppa oli pullollaan tavaraa ja myyjiä. Asiakkaita ei juuri näkynyt. Leivänpaahtimiakin oli muutamia eri malleja. Tarkoitus oli löytää huokea leivänpaahdin, joka olisi musta tai metallin värinen. Keittiönpöydällä oli ennestään musta kahvinkeitin ja teenkeitin. Sopiva oli Electroluxin paahdin. Hinta oli 39 euroa. Maksoimme ja kiitimme.

Menimme sen jälkeen läheiseen Citymarkettiin. Katsoimme huviksemme leivänpaahtimen hintaa. Samainen paahdon maksoi täällä vain 29 euroa. Marssimme takaisin Poweriin ja sanoimme haluamamme purkaa kaupan. Kerromme myös syyn. Naapurikaupassa sai sama paahtimen kympin halvemmalla. Kassa ehdotti, että pitäisimme paahtimen ja hän antaa kympin meille takaisin. Se tuntui reilulta kaupalta. Suostumme tähän ja olimme tyytyväisiä.

Sitten menimme Koivistonkylän Prismaan. Katselimme sielläkin leivänpaahtimia. Samainen Electroluxin paahdin maksoin vain 24 euroa. Olimme ihmeissämme. Emme kuitenkaan palanneet enää Lielahden Poweriin vaan päätimme tyytyä kohtaloon ja kärsiä vitosella tappio nahoissamme.

Mitä tästä opimme ?
Lähikauppa on edullisin. Miksi mennä merta edemmäs kalaan ? Kolmas kerta toden sanoo. Etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan. Parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla.
Samat sananlaskut näyttävän sopivan mihin tahansa.

Ei kommentteja: