tiistai 28. kesäkuuta 2016

Verikokeissa

Kävin laboratoriossa verikokeissa. Tarkoituksena oli selvittää veren koko kuva, oma vointini ja elämäntilanteeni veren näkökulmasta. Varasin ajan netistä ja menin hyvissä ajoin labraan. Siellä olikin kymmenittäin ihmisiä. Olin paikalla puoli tuntia ennen ajanvaraustani. Vähitellen asiakkaat hupenivat ja huomasin myös oman aikani koittaneen. Minua ei kuitenkaan kutsuttu heti paikalle. Olisin hyvin päässyt aikaisemmin, jos olisin jonottanut vuoroani useiden kohtalotovereitteni kanssa. Lopulta kuitenkin kutsu kuului ja veri valutettiin tuttuihin tuubeihin. Nopeasti homma oli hoidettu. Päätin kuitenkin käyttää tilaisuutta hyväkseni ja kävin terveyskeskuksen ajanvarauksessa. Halusin varata ajan omalääkärilleni. Hän oli kuitenkin lomalla ja varauksia otettaisiin vasta myöhemmin. Ehkä heinäkuussa. Kehoitetiin soittamaan myöhemmin ajanvaraukseen.

Iltapäivällä sain puhelimeeni verikokeiden tulokset. Niitä oli paljon, aivan kuten hoitaja oli sanonut.
E-Leuk, E-Hb, E-Trom, fP-Gluk, P-ALAT, P-T4-V, P-TSH, fP-Kol, fP-Kol-HDL, fP-Kol-LDL, fP-Trigly. Katselin netistä miten saamani tulokset sopivat tavoitearvoihin. Kaikki muut arvot olivat hyviä, vain kolesteroliarvot olivat hieman suosituksia korkeammat.

Kun omalääkärilleni oli lomalla, päätin toimia hänen sijaisenaan ja vastaanottaa itseni. Totesin koetuloksista itselleni, että kokonaisuus näyttää hyvältä. Kolesteroliin pitää kuitenkin antaa hieman hoitosuosituksia. Makeisten syöntiä tulee vähentää puoleen. Itse asiassa juhannuksen tienoolla olinkin jo aloittanut pienen karkkilakon. Liikuntaa tulisi lisätä aamulenkin lisäksi myös iltakävelyllä. Potilaana totesin lääkärin johtopäätökset hyviksi ja vakuutin itselleni toteuttavani annetut ohjeet.

Näin säästin taas kerran yhteiskunnan varoja ja annoin tilaa niille kanssaeläjille, jotka tarvitsevat lääkäriä minua enemmän. Ajattelin myös, pitäisikö ryhtyä valelääkäriksi. Se tuntui aika leppoisalta hommalta ja potilaskin oli oikein tyytyväinen.

Ei kommentteja: