tiistai 28. maaliskuuta 2017

En äänestä

Näitä puolueita tai yhteislistoja en aio äänestää kunnallisvaaleissa:

Suomen Eläinoikeuspuolue
En tiedä mitä nämä ihmiset ajavat, kun kyse on investoinneista, kouluverkosta, vapaa-ajan palveluista tai katujen kunnossapidosta. Eläinten oikeuksiako ? Kotieläinten vai villieläinten ? Entä rotat, myyrät tai lokit ? Onko niillä oikeuksia ?

Suomen kommunistinen puolue
Aika ajoi ohi. Mitä asioita he voivat tänä päivä ajaa. Sosialismiako ? Enää ei Breznev, Fidel tai Honecker anna ohjeita. Ainoa valtuutettu hyppäsi uuteen ryhmään. Voiko sillä auttaa köyhiä ja syrjäytyneitä ? Jonkinlainen pelastus voivat olla henkitoreissaan elävät entiset toverit. Niillä äänillä voi tulla yksi paikka. Nuoria vanha ideologia ei näytä kiinnostavan.

Feministinen puolue
Tunnen jollakin tavalla feministien ainoan ehdokkaan. Hän on mukava. Kaiken lisäksi hän järjestää jazzkonsertteja Tampereella. En kuitenkaan tiedä mitä puolue ajaa, kun kyse on investoinneista, kouluverkosta, verotuksesta, tunnelin jatkosta tai katuvaloista.

Suomen Kristillisdemokraatit
Puolue, jonka pitäisi kristillisten arvojen myötä kiinnostua köyhien, yksinäisten, sairaiden ja työttömien asioita. Mutta saksalaisen isoveljen mukaisesti puolue on taantumuksellinen ja moralistinen. Jos tavoitteena  olisivat syrjäytyneiden ihmisten auttaminen,  voisivat olla yhteisrintamassa SKP:n kanssa.

Piraattipuolue
Mitä tekijänoikeuksilla on tekemistä kunnallisvaalien kanssa ? Mitä nämä ihmiset ajavat verotuksen,
vanhusten palvelujen, päivähoidon tai venepaikkojen suhteen ? Pelkkää kysymysmerkkiä koko
porukka.

Perussuomalaiset
Ovat kunnostautuneet lähinnä valitusten määrässä. Se maksaa meille veronmaksajille. Ovat kunnostautuneet myös herjaamalla muita ihmisiä seurauksena oikeuden tuomioita. Tähän puolueeseen on kerääntynyt ihmisiä, jotka ovat lähellä kansallissosialismia ja rotuvihaa. Itse kannatan humanismia ja järjen käyttöä. Sivistys puuttuu tältä porukalta. Sitä saa kouluista ja yliopistoista. Vai saako enää ?

Liberaalipuolue - Vapaus Valita
Onko tämä jotain unelmahöttöä. Neljäkymmentä vuotta kunnan palveluksessa on antanut hyvin konkreettisen kuvan kuntapalveluista. Vapaus on hieno aate, mutta mitä se tarkoittaa tonttien jaossa,
katujen paikkaamisessa, bussilipuissa tai jääkiekon harjoitusvuoroissa. Kaikkien palveluiden
valitseminen on kallista. En halua maksaa sitä verovaroillani.


Kansallinen Kokoomus
Markkinatalouden ja rikkaiden etuja hoitamaan ei tarvita enää tavallisia ihmisiä. Ne hoitavat sen itse. Kokoomuslaisen pormestarin johdolla Tampereella on investoitu kiihtyvällä voimalla. Se ei ole kuitenkaan parantanut työllisyyttä. Aseveliakselin aikaan tänne saatiin uusia isoja yrityksiä. Nyt yritykset pakenevat Tampereelta. Kokoomuksen tavoitteena näyttää olevan yksityistää kaikki julkinen palvelu. Sotessa näyttää onnistuvan tai sitten ei. Ainakin YIT ja SRV kiittävät kokoomusta.

Vaihtoehto Tampere
Perussuomalaisten ja SKP:n kahden valtuutetun uusin yritys. Itse asiassa ainoa uusi asia näissä
vaaleissa. Valittamalla ei suuria rakenneta. Mutta paraneeko Tampere, jos valitetaan kaksi kertaa
enemmän ? Vaihtoehto Tampereelle on tietysti Nokia, Ylöjärvi, Lempäälä, Pirkkala tai Kangasala. Tai
sitten Helsinki, Espoo, Turku tai Oulu. No, ei nyt sentään Oulu. Siellähän on kylmää ja pimeää.

Tampereen puolesta
Pitkään oppositioryhmänä esiintynyt porukka, joka sanoo olevansa Tampereen puolesta. Mitä se
sitten tarkoittaa ? Jokainen on varmasti samaa mieltä. Mutta eri mieltä käytännöistä. Eri ihmisillä on erilaiset intressit. Riippuu elämäntilanteesta, varallisuudesta, työpaikasta, asuinalueesta. Ehkä tämän porukan tarkoituksena on ilmoittaa, ettemme ole minkään puolueen puolesta. Mutta minkä puolesta
sitten ?

Suomalaiset ensin
Onkohan tässä nousssut trumpit päähän vai nationalismi ? Tarkoitetaanko tässä sitä, että Tampereen kaupungin palveluita annetaan ensin suomalaisille ja vasta sitten, jos sittenkään muun maalaisille. Taas uusi ilmiöporukka, joka siirtyy johonkin toiseen porukkaan tai katoaa menneisyyteen.

Jäljelle jää viisi puoluetta tai yhteislistaa. Niistä teen läpivalaisun. Huomenna valitsen yhden ihmisen, joka saa ääneni.

Ei kommentteja: