perjantai 24. maaliskuuta 2017

Viikon vitsi: Alkon pääjohtajan bonukset

Aprillipäivään on vielä viikko, mutta vitsit lentävät jo täyttä päätä. Parhaimmasta päästä on Alkn pääjohtajan Hille Korhosen saama 52.000 € bonus. Alko liikevaihto noudatteli edellisvuotista tasoa. Kansa osti kuitenkin alkoholia hieman vähemmän, mutta kalliimpia viinoja. Verotuloja kertyi valtiolle enemmän. Korhosen vuositulot olivat viime vuonna 453.827 euroa. En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa tätä alkoholimyynnin hömelöintiä.

Vitsi on siinä, että Alko on monopoli. Ihmiset joutuvat ostamaan alkoholinsa Alkosta elleivät sitten mene laivalle, matkusta Viroon tai Latviaan tai kaukomaihin. Alkon pääjohtaja ei hikoile alkoholin myynnin tai markkinoinnin takia, ei myöskään yt-neuvottelujen takia. Alko ei tee ulkomaankauppaa vaikka sisaryhtiö Altia sitä tekeekin. Myynti on takuuvarmaa, kun muualta ei saa.

Alkon myyjien keskimääräinen vuosiansio on 32.000 €.  He sentään tekevät jotain. Juttelevat keskenään päivisin ja odottelevat kello neljää, kun asiakkaat tulevat. Alko on niin tehoton myyntiorganisaatio, että pääjohtajan palkasta pitäisi  vähentää pari sataa tuhatta.

Ehdotan, että kaikki nauravat pitkään ja hartaasti tälle päivän vitsille.
Pian sen jälkeen eduskunta siirtää alkoholin vähittäismyynnin kauppoihin, vaikka niihin Alkon vieressä oleviin liikkeisiin. Sen seurauksena katteet kasvaisivat ja pääjohtaja voisi hakeutua lepäilemään johonkin helpompaan hommaan.

Ei kommentteja: