sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Viikon syyllinen: Veli-Metti Mattila

Elinkeinoelämän keskusliiton, EK:n uusi toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila sanoi, että Suomessa on 10-15 prosenttia liian korkeat palkat. Tämä herätti ammattiliittojen edustajat ja monet poliitikot talviunestaan. Kansalaiset ovat kiukustuneet erityisesti sen takia, että kiky sopimuksen myötä duunarit sopivat 24 tunnin työajan lisäyksestä ilman korvausta. Nyt elinkeinoelämän pomo lyö lisää lyötyjä. Lisäksi miehellä itsellään on puolentoista miljoonan vuosipalkka. Monet ihmiset ovat kyseenalaistaneet EK:n johtajan ammattitaitoa ja työkykyä.

Kansan tuomio:

1. Mattila siirretään SAK:n neuvottelujohtajaksi 30.000 euron vuosipalkalla neuvottelemaan uusista palkankorotuksista työläisille. Lisäpalkkaa ja bonusta tulee aina siinä tapauksessa, että duunarien palkat nousevat.

2. Seuraavaan Putous-ohjelmaan tulee uusi hahmo Aina Inkeri Ankeinen-Mattila, joka valittaa työläisten hyvistä palkoista, valtion elinkeinoelämää rajoittavista toimista ja työnantajien raskaista velvotteista. Kansa äänestää Mattilan ulos jokaisessa ohjelmassa. Siitä huolimatta hahmo voittaa koko kisan.

3.  Vuoden jokaisen lottoarvonnan yhteydessä järjestetään kirjoituskilpailu " Mitä sanoisin, jos saisin 1,5  miljoonaa euroa palkka vuodessa". Kaikki kirjeet lähetetään viikottain Mattilalle ja hän valtsee parhaan tekstin. Joka viikko joku on voittaja ja hän saa 1,5 miljoonan euroa.

4. Työnantajaliittojen kesken sovitaan, että uusi EK:n puheenjohtaja lähetetään Fidzi-, Bora Bora-ja Nauru-saarille markkinoimaan hyvän huumorin ominaisuuksista. Tehtävänä on lanseerata Suomen elinkeinoelämän ja työnantajien uutta hauskaa ja rakentavaa neuvottelutapaa työntekijäjärjestöjen
kanssa.

5. Puheenjohtaja Mattila pitää Työttömien valtakunnallisen yhdistyksen kesäkokouksessa humoristisen esitelmän "Kuinka pienellä palkalla elinkeinoelämän puheenjohtajan kannattaa ottaa uusi työpaikka vastaan nykypäivän Suomessa".

6. Mattilan puheista suivaantuneet duunarit vaihtavat Mattilan johtaman Elisn muihin operaattoreihin kuten Soneraan ja DNA:han. Elisan hallitus näkee punaista ja tekee johtopäätöksiä. Mattila siirretään Elisan puhelinmyyjäksi.


Ei kommentteja: