sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Valeuutisia

Erään maailman mahtimaan uusi presidentti on tuonut parrasvaloihin termin valeuutinen. Toimituksemme haluaa olla ajan hengessä mukana ja julkaista polttavimmat valeuutiset meiltä ja muualta. Sitäpaitsi, eihän kukaan ennenkään ole tiennyt ovatko uutiset tosia tai valeita.

SOTESTA HYVIÄ UUTISIA
Sote-uudistus on lähtenyt hyvin käyntiin Suomessa. Kansa on rynnännyt kilpaa uusiin terveysyhtiöihin. Kaikki ovat saaneet valita mieleisensä terveyspalvelut ja sen seurauksena ihmiset ovat terveitä. Sosiaalipalveluiden, vanhusten hoidon ja neuvoloiden yksityistäminen on unohtunut, mutta sekin saadaan pian kilpailutettua. Joka tapauksessa terveyspalvelut ovat kaikille samanhintaiset ja tasa-arvoiset. Aivan sama menetkö terveyspalveluihin Jämijärvellä tai Espoossa, hinta on sama ja kaikki tulevat terveeenä ulos.

EUU PERUSTETTIIN
Trump, Putin ja Erdogan ovat perustaneet uuden valtioliiton EUU. Kolme viisasta valtiomiestä haluaa tuoda uutta uskoa tulevaisuuteen. Venäjä, Amerikka ja Turkki haluavat luoda yhteisrintamassa demokratian vaihtoehdoksi reilua diktaruuria. Yhteenliittymän nimi EUU tarkoittaa Euroopan Unionin ulkopuolisia maita. Sen työnimi on kuitenkin ollut Ei Uskota Unelmiin. Diktatuuri on toimivampi valtiomuoto kuin demokratia. Siinä kansan ei tarvitse miettiä mielipiteitä eri asioihn.  Viisas ja kaiken tietävä diktaattori hoitaa mielipiteiden sorvaamisen ja kansa voi kannattaa diktaattoria. Tai itkeä ja kannattaa.

BOTTAS JA RÄIKKÖNEN KAKSOISVOITTOON
Formulakausi pärähti käyntiin Australiassa. Suomalaiset vetivät selvän kaksoisvoiton. Tällä kerralla kaverukset sopivat, että Bottas voittaa. Ensi kerralla on Räikkösen vuoro. Kolmanneksi voi ajella
joku muu, kuka nyt kerkiää tai kalusto kestää maaliin saakka.Vaikka suomalaiskaksikko ajaakin eri talleissa on heidän ajotaitonsa ja nopeutensa omaa luokkaansa. Heillä on myös suurinmmat palkat ja messevimmät sponsorirahat. Lisäksi heidän varikollaan on kaikkein tyylikkäimmät, parhaiten pukeutuneet ja seksikkäimmät naisystävät, korjaan vaimot.

HELSINKIIN  YLLÄTYSPORMESTARI
Helsinkiin valittiin uusi pormestari. Kisan piti olla tasainen kahden pääehdokkaan, Vapaavuoren ja Sinnemäen välinen kamppailu. Toisin kuitenkin kävi. Yllätysehdokas löytyi lähimenneisyydestä. Arvasitte aivan väärin. Hän ei ole Väyrynen, Lipponen, Halonen, Aho tai Vanhanen. Ei myöskään nykyinen presidentti Niinistö. Jotkut odottivat Harkimon tai Donnerin ilmestymistä kehiin. Ehei. Uusi pormestari tulee Espoosta. Hän on Timo Soini. Kokenut poliitikko ja puoluejohtaja. "Helsinki on hyvä paikka asua, ainakin kun se liitetään Espooseen", totesi vastavalittu pormestari hymy suupielessä.


VAALILAKI UUDISTETAAN
Hallitus on valmistellut esityksen uudeksi vaalilaiksi. Sen mukaan joka neljäs vuosi järjestetään vaalit, joissa valitaan presidentti, kansanedustajat, maakuntahallinnon edustajat, kunnanvaltuutetut ja luottamusmiehet. Viime vuosina äänestysprosentti on laskenut kuin demoraattisen lehmän häntä. Tätä pyritään parantamaan yleisöäänestyksellä. Varsinaisen äänestyksen lisäksi jaetaan kirjallisuuden Finlandia palkinto, elokuvien Jussit ja telkun Telvikset. Kansa saa valita myös Miss Suomen, vuoden Putoushahmon ja viihdyttävimmän liigajoukkueen. Lakiuudistus on lausuntokierroksella ja sen jälkeen se tulee eduskunnan käsittelyyn. Sitä ennen se kuitenkin vedetään pois valmistelusta, kuten muutkin valmistelussa olevat lakiehdotukset.

VIIKON KATSOTUIN BUMTSI BUM
Bumtsi Bum palasi useiden vuosien tauon jälkeen ruutuun. Jo toisella viikolla se saavutti viikon korkeimmat katsojaluvut 5,5 miljoonaa katsojaa. Toiseksi tulivat Emmerdale, Kauniit ja rohkeat, Tanssii Tähtien Kanssa, Salkkarit, Suomen huutokauppakeisari, Maajussille morsian, Uuno Turhapuro, Sohvaperunat, Uutiset, Urheiluruutu ja Strömsö. Niitä katseli vain 100.000 katsojaa kutakin. Bumtsi Bumin suosio perustuu uuteen maikkarin mainoskampanjaan. Kaikki, jotka katsoivat ohjelman saavat Ärrältä ilmaiset ämpärin ja kahvit eurolla.

.

Ei kommentteja: