maanantai 29. toukokuuta 2017

Putin Ranskassa

Venäjän presidentti Putin matkusti Ranskaan. Hän tapaa Ranskan uuden presidentin Macronin. Tapaamisen näyttämönä on Versailles. Yleisesti on otaksuttu keskustelujen koskevan maailman politiikkaa, Isistä, Eurooppaa ja maiden kahdenvälisiä suhteita. Toimituksemme on kuitenkin päässyt vierailun todellisten teemojen kimppuun.

Muistissa on Putinin vierailu Suomessa ja Kultarannassa. Silloin teemana olivat myös yksityisasiat. Puhinhan on vapaa poikamies. Vaimo sai muutamia vuosia sitten etsiä onneaan muilta apajilta. Putinin on huhuttu seurustelevan milloin minkäkin urheilijan tai tv-tähden kanssa. Suomen vierailulla käsiteltiin seurustelua nuoren vaimon kanssa. Tässähän Niinistö on expertti.

Nyt Putin tapaa Macronin, jolla taas on vankkaa kokemusta itseään vanhemman naisen kanssa toimivasta liitosta. Vaikka tällaiset suhteet ovatkin maailman presidenttien keskuudessa tuiki harvinaisia, haluaa Putin saada tuoretta tietoa ja kokemusta aiheesta.

Sanomattakin on selvää, että seuraavaksi Putin tapaa Yhdysvaltain presidentin Trumpin. Hän kuuluu samaan porukkaan Niinistön kanssa. Yleisesti odotetan, että tämän vierailun jälkeen Putin kertoo paitsi jatkosuunnitelmistaan maan johdossa, myös tulevan kumppaninsa iän.

Ei kommentteja: