maanantai 1. toukokuuta 2017

Viikon flopit

Uusi maatalousministeri Leppä aloitti räväkästi väittämällä Pirkka- ja Rainbow tuotteita markkinahäiriköiksi. Kauppaketjut käyttävät hyväksi jo keksittyjä tuotteita ja myyvät samaa halvemmalla merkillä ja hinnalla. Kuluttaja sen sijaan tervehtii ilolla näitäkin vaihtoehtoja.  Halvemmalla saa, jos haluaa olla säästäväinen. Ministeri itse saa vuosittain 120000 € euron maataloustuet. Ettei vaan istuisi kahdella pallilla samaan aikaan.
- taidanpa mennä markettiin ostamaan vähän Pirkkaa ja Rainbowta ihan Lepän kiusaksi.

Hesarin saamien tietojen mukaan presidentti Niinistö antoi ymmärtää, ettei tule nimittämään Oikeusministeriön ehdokasta, professori Viljasta, oikeuskansleriksi. Viljanen on aiemmin ollut asiantuntijana lakiehdotuksissa, joilla oltaisiin lisätty presidentin päätösvaltaa kriisitilanteissa. Se on Viljasen mukaan perustuslain vastaista ja samaan päätyi valiokunta asiaa pohdittuaan. Siitä Ninistö veti herneen nenään ja maksoi nyt potut pottuina.
- taidan äänestää seuraavissa pressan vaaleissa jotain ehdokasta, jonka nimi ei ala N-kirjaimella. Ihan vaan pienenä palautteena istuvalle mielensäpahoittajalle.

Kulttuuriministeriksi on valittu Sampo Terho. Kulttuuriväki on kauhuissaan. Miksi kulttuuria tuntematon Terho valittiin tähän tehtävään ? Eikö ministeriltä vaadita mitään alan tuntemusta tai muita referenssejä. Ei huolta. Terho saa vastuulleen myös Eurooppaministerin tehtävät. Hänhän on suhtautunut aika kriittisesti kulttuurin lisäksi myös koko EU:n toimintaan.
- eläköön kansallinen nurkkakuntaisuus. Suomen täyttäessä 100-vuotta vajotaan näissä asioissa sata vuotta taaksepäin.

Turkki on päättänyt lopettaa Wikipedian käyttön. Siellähän on paljon tosiasioita myös Turkista. Sen lisäksi Turkki on lopettanut deittiohjelmat. Nehän ovat tunnetusti länsimaista hömppää. Sen sijaan
Turkkiin palkataan 7000 korttelivalvojaa. He valvovat turvallisuutta ja ilmoittavat poliisille epäilyttävistä asioista. Se on tärkeää, koska Turkissa on edelleen voimassa poikkeuslaki.
- aika paljon saa virrata vettä Bosporin salmessa ennenkuin meikäläinen matkustaa Turkkiin. Olen käynyt siellä peräti viisi kertaa, mutta nyt saavat pitää tunkkinsa/turkkinsa ihan itse.

Sammon yhtiökokous päätti ottaa haltuunsa miljoonien edestä paperisia osakkeita. Paperiosakkeet piti muuttaa sähköisille arvo-osuustileille nykyjan malliin. Kuitenkin miljoonien arvosta osakkeita jäi muuttamatta. Nyt Sampo mitätöi osakkeet ja otti ne haltuunsa. Aika moinen kaappaus. Nykyiset
omistajat Nalle Wahlroosin johdolla saivat lisäarvoa omistuksilleen.
- pitäisiköhän ostaa Sammon osakkeita ja yrittää nurkanvaltausta Taito Tuunasen kanssa ? Hän yritti saada jatkoaikaa vanhoille osakkeenomistajille, mutta tappio tuli. Rahan valta jyrää.

Ei kommentteja: