torstai 15. maaliskuuta 2018

Eroja ja kriisejä

Venäjän Jakutskissa on satanut kultaharkkoja ja timantteja taivaalta. Lentokone, jossa oli 300 miljoonan edestä kultaharkkoja ja timantteja nousi lentokentältä, jolloin heikosti kiinnitetyt arvotavarat alkoivat tippua kiitoradalle ja putoaminen jatkui 26 kilometrin päähän kentästä. Kolmasosa lastista putosi koneesta. Nyt poliisi on pyrkinyt haravoimaan aluetta, mutta tehtävä on melko haastava. Kultaharkot ja timantit ovat varmasti mieluisaa tavaraa paikallisille asukkaille.

Jukka Lewis ja Daffy Terävät ovat kokeneet sadismia. Yö-yhtyeen Olli Lindholm erotti heidät reilu vuosi sitten bändistä. Mieli ei ole kuitenkaan kohentunut vaikka kaksikko perusti oman bändin ja julkaisi uuden levynkin. Vastaavien tapauksien varalle suosittelen yt-neuvotteluja. Niinhän tehdään kaikissa oikeissa työpaikoissa. Istutaan yhteiseen pöytään ja mietitään voisivatko irtisanottavat jäädä eläkkeelle, ottaisivatko he irtisanomisen mukana kultaisen kädenpuristuksen tai kouluttautuisivatko muihin hommin. Nyt tämä jäi tekemättä ja muusikoille jäi paha maku suuhun.

Yhdysvaltojen ulkoministeri Rex Tillerson sai kenkää. Sukset menivät ristiin presidentti Trumpin kanssa ja Trump ei jättänyt käyttämättä valtaansa. Pikkulinnut ovat laulaneet, että Tillerson oli Trumpin mielestä liian höveli Pohjois-Korean kysymyksessä. Mitä tästä opimme ? Jos olet Trumpin hallinnossa, kannattaa lopettaa yksityisajattelu ja seurata suuren johtajan tweettejä eli ajatuksia. Aivan sama kuinka tyhmiä ne ovat. Tärkeää on olla samaa mieltä. Trumpin hallinnon työpaikkailmoituksissa on yksi ehto. Myötäile johtajan ajatuksia.

Nordea päätti muuttaa pääkonttorinsa Suomeen. Nyt monet tahot Ruotsissa ovat itkeneet Nordean päätöstä. Joukkoja on kerätty vastustamaan muuttoa. Perusteluna ovat olleet milloin mitkäkin syyt. Ruotsin valtio on pelastanut aikoinaan Nordean edeltäjän tukirahoilla. Ruotsalaisten mielestä ei ole oikein, että Suomi vie nyt pankin itselleen. Ay-liike on uhannut siirtää palkkitoiminnot muualle. Asia sai sinetin tänään, kun Nordean yhtiökokous päätti pankin pääkonttorin siirrosta Helsinkiin. Turha
itkeä. Asiaan olisi voinut vaikuttaa yksinkertaisemmalla tavoin. Svenssonit olisivat voineet ostaa enemmistön osakepääomasta ja päättää yhtiökokouksessa toisin. Osakeyhtiöissä osakkeenomistajat päättävät yhtiön asioista. Näin myös Nordeassa.

Viestintävirasto on määrännyt, että DNA, Elisa ja Telia joutuvat laskemaan tukkuhintoja 28-80 prosenttia. Äkkiseltään kuulostaa hyvältä. Mutta, mutta. Tämä ei suoranaisesti koske meitä taviksia. Vaan saattaapa koskeakin. Kun nämä telejätit joutuvat laskemaan tukkuhintoja, pitää rahaa saada enemmän jostain muualta. Mistäs sitä saa helpommin kuin nostamalla tavisten puhelu-, tekstari- ja
nettihintoja. Niinpä meillä on odotettavissa hintojen kohoaminen. Sitä samaa nousua, jota on viime vuodet hivutettu salakavalasti.

Mäkihyppy on viime vuosina ollut alavireessä. Mäkihyppääjillä on ollut tekemistä päästä mukaan kolmenkymmenen joukkoon. Rahaa mäkihyppyyn Hiihtoliitolla on ollut vaivaiset puoli miljoonaa. Tulevaisuus näyttää kuitenkin vielä surkeammalta. Ensi kaudeksi Hiihtoliitolla on koossa rahaa puolet viime kauden summasta. Näyttää siltä, ettei vastaisuudessa hyppääjiämme nähdä edes viidenkymmenen sakissa.

Jukurien valmentaja Risto Dufva on irtisanoutunut tehtävästään. Mikkelin ainoa ylpeys Dufva teki Jukurien kanssa jatkosopimuksen viime vuoden lopulla. Nyt tuli kuitenkin lähtö. Tarkkasilmäiset ovat väittäneet,,että valtaa pitänyt Dufva suivaantui seuran puheenjohtajan todettua, että Jukurit joutuu jatkossakin pelailemaan peräpään joukkueiden parissa, sillä nousua suurseuraksimei ole näköpiirissä. Oli niin tai näin Mikkeli taitaa seurata Vaasaa. Siellähän valmentajan potkujen jälkeen päädyttiin mimettömämpään vaihtoehtoon. Mikkelissä Dufvan apuvalmentajana oli Stanley cup-voittaja Ville Nieminen. Hän teki johtopäätöksiä jo aiemmin..

Ei kommentteja: