torstai 1. maaliskuuta 2018

Käännöksiä ja täyskäännöksiä

Maamme huippu-urheilun suurin johtaja, guru ja visionääri Mika Kojonkoski on päättänyt, ettei jatka enää huippu-urheiluyksikön johtajana. Kojonkosken aikana suomalaiset urheilijat ovat saavuttaneet entistä vähemmän mitaleita Korean talvikisoja lukuunottamatta. Kojonkosken legendaarisista ajatuksista ja opeista ovat saaneet nauttia sekä penkkiurheilijat että kilpaurheilijat. Hän on tehnyt tämän kaiken mm. puolittamalla entisen palkkansa vaatimattomaan 15.000 €/kk summaan. Urheilufilosofi Kojonkoski on keksinyt mm. nämä uraauurtavat ajatukset: "Yhteistyötä eri urheilulajien välillä on lisättävä" ja "Huippu-urheilun määrärahoja on lisättävä". Tarkkasilmäinen lukija huomaa toistuvan sanan, lisättävä. Siinäkö on huippu-urheilumme tulevaisuuden tavoite ?

Kansanedustaja Elina Lepomäki on ryhtynyt vastustamaan sote-uudistusta, maakuntauudistusta ja valinnanvapautta. Kelkkansa kääntänyt kokoomusedustaja on huomannut, ettei kaikki ole ihan kohdallaan vaan lakiesitykset pitää vetää takaisin. Suoraan sanottuna Lepomäki pelkää uudistusten menevän metsään aivan kuten oppositio on povaillut. Lepomäki on ensimmäinen hallituspuolueiden edustaja, joka asettuu avoimesti hallituksen suunnitemia vastaan. Onko hän lajinsa viimeinen vai kenties hallituspuolueiden politiikan uudistaja ?

Entinen ministeri Suvi Linden on kääntänyt kelkkansa ja lähtenyt taas ulkomaille. Linden jatkaa uupumatonta työtään pr-asioiden parissa. Mitä ne ovat, sitä kukaan ei tiedä. Hänen veljensä on kuitenkin paljastanut Suvin uupumattomat ponnistelut tärkeiden asioiden puolesta. Linden on saanut vain pientä tukea kansanedustajien sopeutumiseläkkeen muodossa. Muuten hän on joutunut pärjäämään omillaan. Minne Linden tällä kertaa matkusti, jää arvailujen varaan. Hänellä on niin paljon suhteita maailmalle, ettei kaikesta viitsi edes kertoa. Paitsi ehkä KRP:n kuulusteluissa.

Julkkis Rosa Meriläinen tullut esiin avomielisenä asioista, jotka koskevat hänen uutta suhdettaan. Hän on paljastanut naistenlehdelle alastoman totuuden suhteen kehittymisestä. Meriläinen tapasi uuden suhteen jo ollessaan naimisissa tunnetun julkkiksen Simo Frangenin kanssa. Tavallinen kansa on aiemmin olettanut, että uusi suhde löytyi avioliiton kariuduttua. Totuus on tarua ihmeellisempää.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK on päästänyt Venäjän dopingpannasta. Tämä siksi, että  Korean talvikisoissa vain kaksi venäläistä urheilijaa kärysi dopingista. Tästä ilahtuneena Venäjän presidentti Putin antoi kaikille venäläisille mitaliurheilijoille uudet maasturit. Kiekkoilija Ilja Kovaltsuk kiitti Putinia sanoen: " Kiitos, että saamme urheilla taas Venäjän lipun alla".

Uusi alkoholilaki muuttaa suomalaisten elämän tästä päivästä alkaen. Alko on tunnin pidempään auki arkisin eli yhdeksään. Baarista voi ostaa pullon viinaa entisen yhden paukun sijaan. Lisäksi baarista voi ostaa mukaan aamu yhdeksän ja ilta yhdeksän välillä alle 5,5 % juomia. Suomi on pohjoismaista ainoa maa, jossa on näin liberaali alkoholipolitiikka. Tai siis, jos ei lasketa Tanskaa.

Yhdysvaltain presidentti Trump on päättänyt kannattaa aselakien tiukennuksia. Hänen puolueensa
republikaanit ovat viime vuosina saaneet niin paljon tukea asejärjestöiltä, ettei aselakeihin ole odotettu tehtävän muutoksia. Myöskin Trump kehoitti aiemmin opettajia ja valmentajia aseistautumaan kouluissa ongelmien ehkäisemiseksi. Nyt presidentti on tekemässä täyskäännöksen. Minkälaisen, se jää nähtäväksi.

Ei kommentteja: