torstai 8. maaliskuuta 2018

Jääkiekkokierros

Liigan runkosarja lähenee loppuaan. Kärjessä komeilevat tutut joukkueet: Kärpät, Tappara, TPS, JYP, HIFK ja pienenä yllätyksenä Kalpa. Sehän menetti pääosan kärkipelaajistaan, mutta on jaksanut painaa läpi kauden. Säälipleijareihin pääsivät myös tutut joukkueet: Saipa, Lukko, Ässät ja Pelicans. Kautensa päättävä viisikko ei myöskään ole yllätys. HPK, Ilves, Kookoo, Jukurit ja Sport. Alkukaudesta kolme viimeistä joukkuetta kamppaili kärkipäässä, mutta kausi on pitkä ja pelaajamateriaali kärkijoukkueita heikompi. Suljettu liiga on myös tylsä liiga. Kun riskejä putoamisesta ei tarvitse pelätä, on mahdollista pelailla ja alisuorittaa. Ainakin, jos budjetti kestää. Mestarin viitta puetaan perinteisesti jonkun neljän kärkiporukan päälle.

Mestiksessä on myös saatu runkosarja päätökseen. Lauantaina alkavat Mestiksen pleikkarit. Voittaja saa hieman enemmän rahaa kuin muut. Kärjessä komeilee nyt Keupa ja toisena viime vuoden voitaja SaPko. Imatran Ketterä pääsi kolmanneksi. Liigan farmijoukkueista koostuva Mestis on myös lähes suljettu sarja. Kaksi viimeistä joukkuetta tosin karsivat Suomi sarjan kahden parhaan kanssa. Nyt tämän piinan saavat kokea Heinolan Peliitat ja Kokkolan Hermes. Tuskin suurempaa uhkaa putoamisesta kuitenkaan on.

Suomi-sarja on päässyt lähelle loppuotteluiden finaalia. Näyttää siltä, että KooVee Tampereelta ja JHT Kalajoelta pääsevät mittaamaan tasonsa Mestisjoukkueiden kanssa. Toivottavasti edes tässä tapahtuisi jotain muutoksia. Suomi-sarjaa tahkotaan kuudentoista joukkueen sarjana alueena koko maa. Kun liigajoukkueet valittelevat heikkoa taloutta, on Suomi-sarjassa aivan toisenlaiset ongelmat. Matkatkustannukset ovat vähintään yhtä suuret ja yleisöä peleissä muutama sata. Sitten parhaat pääsevät kokeilemaan liigan farmaijoukkueita vastaan. Se on lähes toivoton ja totaalisen epäreilu asetelma.

Ei kommentteja: