torstai 1. marraskuuta 2018

KATEELLISUUDEN PÄIVÄ

Tänään se tuli taas selväksi. Minä en ollut Suomen, Pirkanmaan, Tampereen tai edes Peltolammin kymmenen rikkaimman tulonsaajan joukossa. Kyllä ottaa pannuun ! On se niin väärin. Pahoin pelkään, etten ole meidän taloyhtiön osakkaiden kärkikymmenikössä. Toivon mukaan tämä päivä menee nopeasti ohi ja saan jotain muuta ajateltavaa.

En voi käsittää, miten jotkut nyhtävät yli miljoonan vuosituloja. Puhumattakaan, että tv-ohjelmien kuminaamat saavat satoja tuhansia pelkästä naaman venyttämisestä. Aivoja ei tarvitse olla. Miten ammattiyhdistyspomo voi saada neljännesmiljoonan tulot. Nöyrät jäsenet maksavat joka kuukausi kymmenykset. Entäs kansanedustajien sopeutumiseläkkeet ? Näillä eläteillä on kymmenien tuhansien muut tulot  veronmaksajien sopeutumiseläkkeen lisäksi. Huumeita käyttävä viidetaiteilija tienaa hänkin satojantuhansia, samoin kuin jotkut hiihtäjät, kulttuurityöntekijät tai lätkän perässä luistelevat. Ministerit totta kai. Samoin yritysjohtajat. Ja niin edelleen ja niin edelleen.

Ehdotan, että kateellisuuden päivää muutetaan. Julkisten alojen työntekijöiden palkat olisivat jatkossa julkisia ja yksityisten palkat salaisia tai julkisia, mikäli asianomainen haluaa ne julkistaa. Lopetetaan tämä pahan mielen levittäminen. Tosiasiahan on, että 88 % ihmisistä on kaltaisiani kademielisiä, joiden tulot ovat reippaasti alle 50.000 € vuodessa. Pieni eliitti nappaa suurimman kakun ja sitä kauhistellaan ja ihmetellään tänään. On se niin väärin. Pannaan piste tälle touhulle ja annetaan ihmisten elää syvässä tietämättömyydessä.

Ei kommentteja: