lauantai 14. marraskuuta 2020

En tajua - olenkohan vähän tyhmä ?

 Helsingin kaupunki ja HUS tiedottivat ja kehottivat paikallisia ihmisiä välttämään yli 10 hengen yksityisiä kokoontumisia koronavaaran takia. Kuitenkin lätkäpeleissä on neljätuhatta katsojaa, konserteissa vajaa tuhat ja kauppakeskuksissa lukematon määrä väkeä. Kaiken lisäksi maamme koronatartunnoista pääkaupunkiseudulla on ollut yli 60 % kaikista tartunnoista eli yli 10.000 tartuntaa. Eivätkö Vapaavuori ja HUSin pomot uskalla laittaa oikeita rajoituksia Hesan alueen toimintaan ja palveluihin ? Myöhäistä pyyhkiä, kun on jo housuissa ! Vellihousut !

Yleisradio mainostaa laajasti 60-vuotiasta Ismo Alankoa. En muista nähneeni vastaavaa mainostusta muiden pop- tai rocktähtien merkkipäivinä. Tai sitten en aiemmin ole huomannut. Onkohan Alanko tehnyt jotain enemmän kuin muut tai kenties jotain musiikin historiaan lähtemättömästi jäävää tuotantoa ? Tai onko Alangon faneja keskeisillä paikoilla Ylen viihdetoimituksessa. Onnea vaan ja kaikkea hyvää Alangolle, mutta Yleä ihmettelen.

Lapin matkailu on henkitoreissaan. Tällaisen kuvan ainakin saa tiedotusvälineistä. Englantilaiset ovat peruuttaneet, samoin kiinalaiset ja japanilaiset. Työntekijöitä irtisanotaan. Valtiolta odotetaan hätäapua. Samaan aikaan ihmetellään, mihin laittavat rahansa ne 300.000 suomalaista, jotka eivät matkusta tänä jouluna etelään. Minä tiedän. Menkööt Lappiin. Siellä on turvallisia mökkejä, paljon hiihtolatuja ja ulkoilulenkkejä sekä raikasta ilmaa. Nyt on tilaisuus tukea oman maan turismia, saada ihmeellisiä kokemuksia tunturien katveessa, ajella poro- tai koiravaljakoita tai kurvailla moottorikelkalla. Nyt voi nauttia luonnon hiljaisuudesta, puhtaan lumen valkeudesta ja revontulien loimusta. Vietä sinäkin joululomasi Lapissa sillä suomalainen (saamelainen) voittaa aina !

Olympiakomitean haetaan uutta johtajaa. Nyt kokoomus on miehittänyt (ja naisittanut) johtajapeliin. Keskustan Tapio Korjus valitaan varapuheenjohtajaksi kiitokseksi, ettei asetu ehdokkaaksi. Ei tässä mitään uutta, tuttua poliittista peliä. Aikoinaan kokoomus ihmetteli vasemmistolaista TUL:n toimintaa. Nyt on toinen ääni kellossa ja oma lehmä ojassa. Ihmettelen vain, miten puheenjohtajaehdokkaiden päätavoitteena on varmistaa yhteiskunnalta saatavan tuen maksimointi. Eikö tavoite pitäisi olla rahan haaliminen yksityiseltä liike-elämältä. Kaikki tietävät, että koronan takia valtio on velkautunut hurjasti ja vähemmän tarpeellisiin kohteisiin ei riitä jatkossa rahaa. Ei edes sote- palveluihin. Ei urheiluunkaan. Miksei puheenjohtajiksi valita liike-elämän patruuna, joka saa bisnesväen rahanyörit avautumaan. Eikö tämän pitäisi olla kokoomuksenkin tavoite ja politiikka ?

Erilaisissa telkun kalastusohjelmissa vapaa-ajan kalastajat päästävät kalat pyytämisen jälkeen vapaaksi. Näin tekee myös suureksi lohien ystäväksi julistautunut Jasper Pääkkönen. Eikö tämä ole kalojen kiusaamista ? Miksi ihmisten pitää viihdyttää itseään kaloja pyytämällä viihteeksi ? Pitäisikö metsästäjienkin ampua hirviin nukutusluoteja. Hirvi ulvahtaa hetkeksi. Sen jälkeen otetaan hirviporukasta kuva saaliin kanssa ja sen jälkeen tokkurainen hirvi hoipertelee takaisin metsään. Tekeekö kalojen päästäminen vapaaksi kalastajista ympäristöystävällisiä ? Minä olen ainakin kalastanut kaloja tarkoituksena syödä ne, en päästääkseni ne takaisin veteen.

Ei kommentteja: