maanantai 16. marraskuuta 2020

Pimeyden hallintaa

 Päivä on pimeän harmaa. Valoa ei ole juuri nimeksikään. Mikä nyt avuksi ? Tässä muutamia keinoja selviytyä pimeästä päivästä kunnialla mustaan yöhön.

Kirkasvalolamppu. Jokaisella itseään kunnioittavalla valopäällä on kirkasvalolamppu. Se otetaan aamulla ruokapöydän nurkalle. Tunnin kirkasvalolla pää muuttuu valoisammaksi ja elämä on taas elämisen arvoista. Ellet omista vielä tätä laitetta, Black Friday on tulossa. Sieltä sen saa puoli ilmaiseksi.

Amaryllis. Jokaisella itseään kunnioittavalla ketoneilikalla on jonkinlainen kasvi. Kannattaa ostaa kasvin lisäksi kukka. Hyvä kukka on sellainen, joka kukkii ja kaiken kukkuraksi kukat ovat isoja. Amaryllis on sellainen isokukkainen kukka. Kaksivartinen amaryllis työntää useita kukkia. Kukkien puhkeamista katsellessa ihminen näkee lyhyessä ajassa kasvun ihmeen ja tulee iloiselle mielelle. Kukat symboloivat elämän voimaa, jota juuri sinä tarvitset pimeyden voittamiseksi. Näitä kukkia saa jopa Lidlistä.

Piensijoittaja. Kerää nyt rahaa tililtä, pikavippeinä tai muualta sukanvarsista. Sijoittaminen kannattaa aina. Vähimmäissumma on kymppitonni. Sillä saa aikaan jo paljon. Kannattaa sijoittaa yhteen kohteeseen koko rahalla, sillä jos lykästää, tulee kunnon voitto. Erityisesti suosisin kotimaisia osakkeita. Turha kuunnella analyytikkojen sun muiden ekonomistien höpötyksiä. Vaistolla mennään tässäkin lajissa. Parhaissa tapauksessa kvartaalin tilannetiedotuksen myötä kurssi nousee viisi prossaa, joten pikamyynnillä tulee viiden sadan euron pikavoitto. Miinus verot. Silloin harmaa päivä kirkastuu. Pahimmillaan saattaa tulla 40 prosentin pudotus. Silloin vitu... harmittaa niin raskaasti, ettei harmaata päivää huomaakaan. Seuraavina päivinä kaikki aika kuluu kurssikäyrien seuraamiseen eikä ulkona oleva pimeys haittaa.

Jalkapallo. Suomi pystyi voittamaan Bulgarian 1-2 Sofiassa käydyssä pelissä. Nyt on syytä juhlia Suomen voittoa. Ainakin keskiviikkoon asti, kun joukkue kohtaa vahvan Walesin Cardiffissa. Nyt liput, kaulaliinat ja muut fanituotteet liehumaan. Autolla kannattaa ajella kaupungin keskustassa (tamperelaiset voivat ajella Nokialla) ja töräytellä äänitorven. Peliä pitää katsoa uusintana niin monta kertaa, kun se on mahdollista. Parin tunnin matsin ehtii katsoa ennen keskiviikkoa noin 30 kertaa. Kyllä siinä hämäryys häipyy.

Pikkujoulut. Nythän työpaikat eivät juurikaan järjestä juhlia. Kannattaa järjestää itse. Jos löytyy kumppani, hänen kanssaan siitä saa rattoisamman. Perinteisiin pikkujouluihin kuuluu ohjelmaa, joulupukki lahjoineen, hyvää ruokaa ja runsaasti alkoholia. Perinteistä ohjelmaa ovat tietokilpailu, raaan kananmunan kuljettaminen suussa olevan lusikan päällä ja yhteisesti lauletut joululaulut. Pikkujoulut voi järjestää pari kertaa viikossa. Muu aika menee ohjelman suunnitteluun sekä tykötarpeiden hankintaan ja valmistamiseen. Ohjelman jälkeen syödään kinkku ja laatikot ja sitten saa ottaa lisää glögiä. Sen jälkeen voi antaa palautetta pomoille, työkavereille ja naapureille. Niin ja sukulaisille. Myöhemmin yöllä voi kähmiä kumppania ja ehdotella jatkoille lähtemistä. Seuraava päivä menee nopeasti pikkujoulun tapahtumia muistelemiseen, jos jompi kumpi muistaa mitään. Pimeä päivä ei ainakaan muistu mieleen.

PPP- pata. Hyvä ruoka parempi mieli. Se on juurikin näin. Kannattaa tehdä tätä herkkua, jossa papu-paprika-pinaatti ovat keskeisessä roolissa. Sipulia, valkosipulia, inkivääriä, porkkanaa ja tuoretta korianteria. Pilkotaan pieneksi, lisätään vettä ja suolaa. Uuniin hautumaan tunniksi ja sitten nauttimaan. Itse tein samoista aineksista myös ppp-pataan. Lisäsin edellä mainittujen aineksien lisäksi kaksi pientä vihreää chiliä, yhden habaneron ja jalapenon. Ruoka on sen Verran tulista, että tuntuu kuin ottaisit itse pataan ja oikein kunnolla. Ei muistu mieleen päivän harmaus. Kun yrität selviytyä hengissä tulisesta poltteesta, kaikki maallinen unhoittuu.

Kuntokävely. Liikunta parantaa tunnetusti kaikki sairaudet ja elvyttää mielen. Puolen tunnin lenkki on minimi, mutta kolme varttia on jo huomattavasti tehokkaampi. Pää pitää olla märkänä ja selkää särkeä. Silloin tuntee tehneensä jotakin. Jos pimeys alkaa ahdistaa, ei muuta kun baanalle. Sitä paitsi ruoka ja uni maistuvat lenkkien jälkeen. Samaisena Black Friday-päivänä myydään myös lenkkareita puoli-ilmaiseksi.

Tipaton tammikuu (marraskuu). Juuri kun tekee mieli kännätä, juuri kun tekee kaikkein eniten mieli juoda bissea, viiniä tai drinksuja, otetaan täyskäännös. Ei pisaraakaan alkoholia marraskuussa. Muutaman päivän  tipattomuus saattaa ottaa lujille, mutta sen jälkeen tulee messiaalinen (ei välttämättä liity Leo Messiin) olo. Sinä olet hyvä ihminen. Sinä olet houkutusten yläpuolella. Valaistuminen on tapahtunut. Harmaa päivä on takana ja näet asiat positiivisessa valossa. Velat muuttuvat saatavaksi ja vaivat voitoiksi. Sitäpaitsi on lohdullista, että heti joulukuun alussa voit lopettaa tämän kidutuksen.


Ei kommentteja: