lauantai 7. marraskuuta 2020

Hämmennystä herättää...

 Yhdysvaltain presidentinvaalien ääntenlaskenta jatkuu, jatkuu ja jatkuu aina vaan. Muutamaa kymmentä tuhatta ääntä lasketaan viidessä osavaltiossa jo neljättä päivää. Erikoinen ja täysin vanhanaikainen vaalitapa ihmetyttää. Samanlaista valitsijamiesvaalia käytettiin muinoin Suomessakin. Sitten alettiin luottaa ihmisiin ja annettiin kansan valita presidentti. Koskahan vapaiksi julistautuneet amerikkalaiset keksivät saman ?

Venäjällä on taas keksitty ihmeitä. Valmistelussa on laki, jolla annetaan ikuinen syytesuoja presidentille. Putin sekä Medvejev saanevat nauttia tästä suojasta lopun elämäänsä. Heitä ei voi syyttää rikoksista, jotka on tehty ennen tai jälkeen vallassa oloa. Tämän myötä Putin voi alkaa rikollispomoksi. Ai, miten niin alkaa ? Samanaikaisesti on huhuttu, että Putinilla olisi Parkinsonin tauti ja hän eroaisi ensi vuonna. No, Venäjällä huhuilla on oma elämänsä. Kun virallinen tiedotus suoltaa potaskaa, tehtailee huhutehdas toisensuuntainen huuhaata. Paikallinen väki on tähän menoon tottunut.

Tanskassa teurastetaan kaikki minkit koronamutaation takia. Tarhaukseen vastustajat eivät ole onnistuneet lopettamaan tarhausta, mutta korona onnistui. Myös ihmisiin tarttunut koronaversio lopettaa koko Tanskan tarhaukseen. Nyt jännitetäään muisssakin maissa minkkien koronatartuntoja. Suomessa erityisesti. Lähipäivinä saadaan testituloksia minkeistä ja sitten edessä on ratkaisujen päivät. Jatketaan tarhausta tai teurastetaan minkit ! Voisiko näin tapahtua myös Suomessa ?

Meillä Suomessa seksilelujen myynti on kasvanut koviin lukemiin. HS:n selvityksen mukaan seksileluja myydään enemmän kuin sähköisiä partakoneita. Se komppaa kyllä hyvin nykyisten seksitutkimusten tuloksia. Niissähän on todettu, että itsetyydytys on lisääntynyt ja rakastelu kumppanin kanssa vähentynyt. Samalla syntyvyys on laskenut. Seksivempaimia on myyty asukasta kohden eniten naapurikunnassamme Pirkkalassa. Toisena taisi olla Ylivieska Pohjanmaalla. Ilmeisesti näiden paikkakuntien väki ei harrasta seksiä kaverin kanssa. Yksin sitäkin enemmän. Vai miten se menee ?

Oulun Kärpät oli ennakko-ounasteluissa mestarisuosikki tämän kauden Liigassa. Nyt joukkue on taapertanut lähinnä tappiosta toiseen. Eilen SaiPa kellisti Kärpät 0-1 Oulun Raksilassa. Isolla rahalla ostettu joukkue ei ole saanut peliä kulkemaan. Vai onko kyse vain hitaasti syntyvästä kärppälaumasta ?

Ruotsalaisveljekset saivat 15 vuoden tuomion murhayrityksistä poliisia vastaan. Aika kova tuomio, kun verrataan tappotuomioihin tai murhatuomioihin. Niistähän on yleensä räpsähtänyt reilun 10 vuoden kakku. Toisaalta ruotsalaisveljekset selvinnevät seitsemän ja puolen vuoden istumisella. Korvattavaa tuli 160.000 euroa. Niitä rahoja tuskin koskaan saadaan perittyä. Kysymysmerkiksi jäi teon motiivi. Jos veljekset halusivat varastaa vain poliisien aseita, miksi tällainen näytelmä ja sen seurauksina pitkät tuomiot. Jotain tässä jää pimentoon !

Julkisuudesta elävät Sara Sieppi ja Martina Aitolehti järjestivät korona aikaan halloween-yksityisbileet. Niistä läheteltiin runsaasti nettiin kuvia. Kun yleinen Suomi tuomitsee yksityisjuhlat koronariskin takia, tekivät nämä julkut myös täyskäännöksen. Toki jälkikäteen. Nyt he ovat tunnustavat oppineensa kantapään kautta mitä kannatta tehdä ja mitä ei. Julkisuudesta palkkansa saava kaksikko ei ole aivan älykköjen terävimmästä päästä, mutta esille he pääsevät keinoja kaihtamatta. Potaskan levittämisen Suomen kärkeä.

Ei kommentteja: