Tein tuttua Janssonin kiusausta uudella vivahteella. Lisäsin Janssoniin lohta ja tilliä. Muuten aivan sama perinteinen kiusaus.
Kymmenen perunaa, pari sipulia, Abban anjovispurkki, 2 dl kermaa, keitettyä lohta, tilliä, suolaa ja voita. Kiehautin lohifileen roippeet suolavedessä. Perkasin lohipalat ruodoista. Pilkoin perunat ja sipulin ohueksi silpuksi. Lauoin perunat, sipulit ja lohet vuokaan. Lisäsin sekaan suolaa ja tilliä. Ladoin anjovisfileet vuokaan yläosaan. Päälle ohut kerros peruna-sipulisekoitusta. Kaadoin päälle kerman ja anjovisten kastikkeen. Päällimmäiseksi voinokareita. Paistelin uunissa 200 asteessa puoli tuntia ja 175 asteessa toisen puoli tuntia. Mukavan kostea seos. Maut olivat kivasti sekoittuneet. Hyvä vaihtoehto, kun Janssoniin kaivataan jotain uutta draivia. Tai vivahdetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti