sunnuntai 5. joulukuuta 2021

Talviurheilu pakkasella

Ilves jäätyi ensimmäisessä kotiottelussaan Tapparaa vastaan Nokian jäähallissa. Ilves jaksoi luistella ja puolustaa yhden erän, mutta sitten joukkue jäätyi pahasti pakkaselle ja Tappara iski luvut 7-0. Mitähän ajattelivat 13.000 Ilves-kannattajaa joukkueen jäätymisestä ? Perjantaina Ilves pystyi vielä voittamaan Tapparan. Vieläkö kannattajia kiinnostaa tulla katsomaan joukkueen pelejä näin vaisun esityksen jälkeen. Espoosta lainalla ollut maalivahti Roope Taponen sai tuntea jäätävää kyytiä seitsemän kertaa. Tsekkiläispuolustaja Masinin aivot olivat täysin pakasteessa, kun hän kaatoi kiukuspäissäni avustavan erotuomarin jäähän. Luvassa on ainakin 10 ottelun panna. Ilveksen kannattaisi lähettää mies jonnekin Siperian pakkasiin.

Lillehammerissa suomalaiset miehet ja naiset jäätyivät pahasti. Naisten kympillä Kerttu Niskanen oli sentään sijalla 12. Pärmäkoski ei osallistunut, koska kilpailukalenterin oli niin tiivis. Edellisenä viikonloppuna hiihdettiin Rukalla talven ensimmäinen maailman cupin kisa. Naisten viestissä Suomi sijoittui hienosti sijalle 5. Miehissä Lauri Vuorinen oli sentään Sprintissä viides. Hyvärinen hiihteli 15 km kisassa sijalle 25. Muut olivat selvästi pahemmassa kohmeessa. Niskanen keskeytti huonojen välineiden takia. Miesten viestissä Joni Mäki hyytyi täysin ja jäi kärjestä puolitoista minuuttia. Joukkueen sijoitus säälittävä yhdestoista.

Yhdistetyn joukkuekisassa Suomella ei ollut joukkuetta lainkaan. Ei myöskään mäkihypyn joukkuekisassa Puolan Wislassa. Niko Kytösaho oli henkilökohtaisen kisan 44. Yhdistetyn henkilökohtaisessa kisassa Ilkka Herola oli suorastaan kuuma sijoittuen sijalle 10. Naisten mäkihypyssä Kykkänen oli 35. Näissä lajeissa meikäläiset ovat olleet pahasti pakkasen puolella jo useita vuosia.

Ampumahiihdossa Ruotsin Östersundissa ilonpillerinä on ollut Tero Seppälä. Hän on pystynyt useamman kerran parin kymmenen joukkoon. Aikaisemmin miesampujat ovat olleet viidenkymmenen kieppeillä. Nyt Seppälä oli takaa-ajossa upeasti viides ! Naisten kisassa Eder oli kolmenkymmenen kieppeillä. Pakkasta oli naisten viestissä 13 astetta ja viestin naiset jäätyivät 15. sijalle

Mitenhän käy Olympialaisissa, jos ilmassa on näin paljon pakkasta ? Suomi lähettää Pekingin Olympialaisiin sata urheilijaa. Suuri määrä selittyy naisten ja miesten jääkiekkojoukkueilla. Tässä lajissa onkin mahdollista saavuttaa mitaleita. Muut ovat kysymysmerkkejä. Ennakkoon näyttää siltä, että meikäläisille tulee Pekingin pakkasilla viluisat olot. Ehkä Iivo Niskanen voi pärjätä ? Pitäisikö joukkuetta pienentää tai ottaa sauna mukaan talviseen kisakylään ? Toisaalta Olympiakomitealta on turha odottaa mitään. Täysi joukkue lähetetään ja kisat menevät hyvin. Sehän tiedetään aiemmista kisoista..