perjantai 31. joulukuuta 2021

Rikkaiden rikas vuosi

 Vuoden lopulla kerrotaan taas rikkaiden ansioista. Ahkeruus palkitaan, sanotaan. Niin tänäkin vuonna. Maailman 10 rikkaimman miehen omaisuus on noussut jälleen kohisemalla. Onnittelut kaikille !

Rikkain mies on autovalmistaja Elon Musk, jonka omaisuus on peräti 274 miljardia dollaria (kaksisataa viisikymmentä tuhatta miljoonaa euroa eli 250.000.000.000 €). Muskin omaisuus on kasvanut vuodessa 118 miljardia dollaria. Aika kaukana hänestä tulee toiseksi rikkain, Amazonin omista, Jeff Bezos, 197 miljardin dollarin omaisuudella. Ja kolmantena ylellisyystuotteilla rikkautensa luonut Bernard Arnault 171 miljardin dollarin omaisuudella. Kymmenentenä on sijoittaja Warren Buffet vaatimattomalla 107 miljardin dollarin omaisuudella. 

Kymmenikön yhteenlaskettu omaisuus on 1.494 miljardia dollaria (näyttää numeroina tältä: 1.494.000.000.000). Yhteenlaskettu omaisuus on karttunut koronavuonna 400 miljardia dollaria. Syynä on heidän omistamiensa osakkeiden kohonnut arvo. Niin sitä pitää.


Kysyimme kansalaisilta mitä he tekisivät, jos heillä olisi 250 miljardia euroa eli Elon Muskin omaisuus:

Reiska 63v.: Jaa-a ! Mitähän sitä ? Ostaisin uuden asunnon läheltä keskustaa. Ja auton, maasturi, crossover-mallia. Ehkä joku ulkomaan matkatkin tulee mieleen. Kanaria. Kaukomatka. En tiedä ! Hyvän konjakkipullon. Heh, heh ! Mitäpä sitä meikäläinen.

Anneli 51v: Olen pikkutytöstä asti haaveillut kahvilan perustamisesta. Mummolla oli pieni kahvila ja se oli siisti ja söpö. Leipoisin korvapuusteja. Tyttären pojalle ostaisin uuden kolmipyörän. Joitakin uusia vaatteita, talvitakki ?

Jesse 15v: Ekana tulee mieleen Nintendo 5, pelailen aika paljon ja joillakin kavereilla on jo tämä konsoli. Mopoauto tai ehkä mönkijä, uusi puhelin. Sitten joku konsertti tai festari. Siistiä, jos voisi kerätä porukan ja maksaa kaikkien liput, mennä syömään ja maksaa kaikki, vähän niinkuin rikas.

Nina 31v: Ohoh, tämä tuli ihan liian äkkiä. Varmaankin laittaisin Tinderiin vinkin, etten ole ihan köyhä. Saisin satoja tykkäyksiä lisää. Treffit kahvilassa, intiimi päivällinen kahdelle, loma, aurinkoa uima-altaalla, yökerho. Kyllä sitä keksisi kaikenlaista, jos olisi rahaa. Vaatteita. Koruja. Meikkejä !

Hjallis 68v. Haja, njoo. Ostaisin varmaan Suomen valtion. Nimittäisi oman hallituksen. Nykyisestä huonompaa ei enää voi olla. Ehkä myös Helsingin. Tekisin siitä Metropolin.

Nalle 69v. Enemmistöosakkuus Teslassa, Amazonista ja Googlessa voisi kiinnostaa. Tuotot ovat olleet parempia kuin Sammossa ja UPM:ssä. Nordea menee alaspäin. En ole mikään nurkanvaltaaja, joten kannatan osake-enemmistöä ja sen suomaa puhevaltaa. Se on reilua peliä. Minun johtoajatukseni. Joku hallituksen puheenjohtajuus voisi kiinnostaa myös. 


Ei kommentteja: