tiistai 14. joulukuuta 2021

Koronauutisia

 Aika sanattomaksi vetää. Nyt on rokotettu enemmän kuin koskaan. Myös kaksi kertaa. Samaan aikaan korona riehuu ennen näkemättömällä voimalla. Sairaaloissa on lähes kolme sataa ihmistä ja tehohoidossa 50 henkilöä. Sairaaloiden kapasiteetti on jo ylittänyt kriittisen rajan. Ainoat rajoitukset ovat vaatimattomia. Kasvomaskeja pitää käyttää busseissa ja kaupoissa. Koronapassilla pääsee mihin tahansa tapahtumaan tai ravintolaan. Kukaan ei välitä eikä tee mitään, eikä tule edes tekemään. Hallitus on hiljaa, avit ovat hiljaa, koronanyrkit ovat hiljaa. Nyt eletään sitä Ruotsin korona-aikaa, mitä meillä arvosteltiin jyrkästi. Yhteiskuntaa ei saa sulkea, koska….Nyt kaikki on onnellisesti rempallaan.

Tiedonvälityksen rooli on muuttunut täysin. Joskus hallitus piti tiedotustilaisuuksia rajoituksista. Se on historiaa. Joitakin tartunta- ja kuolinlukuja vielä kerrotaan. Siinä kaikki. Tehtyjen rokotusten vaikutuksista ei saa mitään tolkkua. Joko sitä ei tunneta tai sitten sitä ei haluta julkistaa. Yksittäinen ihminen on jäänyt tuuliajolle. Yksin. Hänen on itse päätettävä mitä tehdä, minne mennä tai oikeastaan päinvastoin mitä jättää tekemättä. Sitähän tässä on mietitty jo kohta kaksi vuotta. Pari vuotta ei ole tehty mitään. Siitä kiitoksena ei tehdä mitään tulevaisuudessakaan.

Enää ei viitsi ajatella tulevaa. Milloin tämä loppuu ? Ei mitään käsitystä. En viitsi edes ajatella. Luottamus  valtiojohtoon, viranomaisiin ja terveydenhoidon johtajiin on karissut. Puhuvat kauniisti huolestuttavia uutisia, mutta mitään muutosta ei ole saatu aikaa. En halua enää kuulla lausetta: ”Tässä tilanteessa tärkeintä on….” Sitä on jankutettu pari vuotta. Mikään ei ole ollut tärkeää.

Jos vielä löytyy joku rohkea, tehköön rajuja päätöksiä. Sellaisia päätöksiä, joilla saa kaikkien puolueiden ja elinkeinoelämän johdon vihat päälleen. Pannaan Suomi kiinni ! Ensin pariksi viikoksi. Sitten kuukaudeksi. Katsotaan alkaako pandemia kadota. Duunarit etätöihin ja koululaiset kotiin. Tiedän etukäteen kaikki vastalauseet, mutta kovat keinot on otettava käyttöön kun pehmeät eivät toimi. Se meidän tavallisten ihmisten takia. Mistä löytyisi se nykypäivän Kekkonen ?


Ei kommentteja: