maanantai 17. tammikuuta 2022

Eikö enää saa edes…?

 … tienata rahaa bisneksillä. Paavo Väyrynen, kaiken kokenut ja nähnyt poliitikko, puoluejohtaja ja melkein presidentti, on tehnyt viime vuosina pyyteetöntä liiketoimintaa. Kovia kokeneiden lasten ja nuorten suojeleminen on tarjonnut turvapaikan ja kunnille helpon tien sijoittaa lapsia hoitokoteihin. Paavo Väyrynen on saanut tämä toiminnan tuottamaan. Yritysjärjestelyin. Se on ihan laillista. Jos joku muu hankkii 10 miljoonan voitot liiketoiminnalle, siitä ei nouse äläkkää. Väyrynen kohdalla nousee. Media on aina painostanut ja sorsinut pyyteetöntä kansan miestä. 

… ostaa viinaa Alkosta. Alkon alkoholimyynti on vähenemistään vähentynyt. Viina ei maistu enää suomalaisille. Luulisi, että korona-aikana kaikilla menee huonosti ja olisi kaikki syyt juopotella. Alkosta ostetaan vain shamppanjaa ja kuohuviinejä. Muiden tuotteiden menekki on laskussa. Eniten Alko on kasvattanut alkoholittomien juomien myyntiä. Kaikkea sitä kuulee. Eikös niitä juomia saa jokaisesta ruokakaupasta ja kioskista ? Miksi niitä pitäisi ostella Alkosta ? Mitä sitten tapahtuu, jos monopoliyhtiö alkaa myymään pelkkiä mehuja, lippareita ja lantrinkeja ? Koko Alkon tarkoitus rämettyy. Senhän kuuluu suojella kansalaisia viinan vaaroista. Sitten sen on pakko varoitella energiajuomien ja limppareiden vaaroista ! Maailman kirjat ovat sekaisin.

… hypätä Lahden betonista rauhassa. Heti ollaan ripustamassa pronssimitaleita kaulaan. Päävalmentaja on eroamassa ja media puhuu katastrofista. Kuningaskotka halusi vain testata, miten hyppy kulkee. On se kumma ! Heti ollaan lähettämässä Olympialaisiin. Janne Ahonen on kuin onkin menossa Pekingiin, mutta vain television asiantuntijan roolissa. Mäkihyppääjiä on turha lähettää Pekingiin. Sen Ahosen tempaus tässä osoitti. Mutta antaa nyt veteraanienkin pitää pikkukivaa itsekseen. Onhan hän sen ansainnut.

… maailman paras tenniksen pelaaja saa voittaa kisoja. Australia teki kaikkensa, että serbilähtöinen, maailman ykkössijoitettu ei pääse Australian avoimiin. Toki mies on ylivoimainen ja on tylsä katsella samoja kasvoja päivästä toiseen. Miljooniakin on tullut tilille. Mutta antakaa nyt pojan pelata ! Pojat tykkää pelata pallolla. Anna pallo pojalle ja kohta hän on maailman paras ! Niin se on aina ollut. 

… seilata rauhassa sotalaivoilla Itämerelle. Venäjä lähetti kuusi maihinnousualusta sotaharjoituksiin Itämerelle. Samaan aikaan se siirsi 10.000 miestä Ukrainan rajalle. Ihan jokapäiväistä toimintaa Venäjällä. Sanomattakin on selvää, että pitäähän armeijan jotain tehdä leipänsä eteen. Heti Ruotsi provosoitui ja lähetti 120 miestä Gotlantiin turvaamaan saaren strategista asemaa ja saarelaisten elintoimintoja. Tunnetusti ruotsalaiset sotilaat ovat olleet kautta historian pelottavia ja voittamattomia taistelijoita. Ei auttanut muuta kun Venäjän lähettää muutama maihinnousualus pois Itämereltä, tilanteen rauhoittamiseksi. On ne niin hurjia nämä ruotsalaiset soltut. 

Ei kommentteja: