Teen yleensä itse sinappia. Se valmistuu helposti sinappijauhetta, öljystä, vedestä, etikasta, suolasta sokerista ja mausteista. Nyt tilanne oli toinen. Vanhaa sinappia oli jäljellä reilu desi. Ostin Prismassa purkin ranskalaista Dijonin sinappia. Se on ranskalaistähti Carrafourin tuote, jota saa nykyisin Prismasta. Hinta vaivaiset 1,55€. Ostin Lidlistä Hot Dog-sinappia. Se oli tarjouksessa 1,19€.
Sekoitin kattilassa vanhan sinapin Dijonin sinappiin ja Hot Dog-sinappiin. Lisäsin desin sokeria, lusikallisen suolaa ja mustaa pippuria, desin öljyä, 2 desiä ruokakermaa ja puoli desiä vettä ja viinietikkaa. Hieman maukkaita mausteita lennähti sekaan. Keittelin ja sekoittelin seosta niin, että se kiehahti. Näin ainekset sulivat sekaan. Valuttelin sinapin isoon tötsään ja laitoin ulos jäähtymään. Nyt minulla on taas 1,3 kg tuunattua sinappia. Kelpaa nautiskella makkaroiden ja hampurilaisten kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti