keskiviikko 26. tammikuuta 2022

Tomaattichutney

 Talven tuiverruksiin tarvitaan lämpöä. Tomaatichutney on kylmä lisäke monenlaisille ruoille. Vaikka se on kylmä, se on myös kuuma tai lämmin. Chutneytä varten tarvitaan hyvä blenderi. Sekoittaja. Itselläni on Wilfan jyrä. Sillä soseutuu helposti kaikki juurekset, kasvikset ja hedelmät. Niitä laitetaan tähän chutneyn.

3 tomaattia, 1 vihreä ja yksi punainen paprika, 1 omena, 1 sipuli, 2 valkosipulin kynttä, 2 pientä chiliä, 1 rkl inkiväärilastuja, 1 dl ruokosokeria, 1 rkl valkoviinietikkaa, mustapippuria, suolaa, 1 dl tuoretta minttua ja korianteria, oreganoa, basilikaa, 2 rkl granaattiomenatiivistettä, valkoviinietikkaa ja sweet sour kastiketta.

Leikataan kaikki ainekset paloiksi ja laitetaan sekoittuneen. Lisätään mausteet ja kastikkeet. Soseutetaan koko soosi tasaiseksi tahnaksi. Tämä on todellinen luovuuden lähde, sillä aineksia voi painottaa oman inspiraation mukaan. Jos tykkää makeasta, voi lisätä sokeria. Mikäli haluaa tulista, kannattaa laittaa tulista chiliä. Ja niin edelleen. En laittanut chutneyn öljyä, mutta siihen ei ole mitään estettä. Kokeile, ehkä se on parempaa öljyttynä. 

Lisäke sopii pihveille, kyljyksille, leikkeille, makkaroille, hampurilaisiin, lihapullille, lohelle tai muille kaloilla, uunikasviksille tai vaikka makaronilaatikon kainaloon. Voisi sopia jopa sushin lisäkkeeksi !


Ei kommentteja: