lauantai 8. tammikuuta 2022

Uutispäivä

 Pääministeri Marin kertoi Ylen aamuohjelmassa, ettei koronaviruksen leviämistä pystytä estämään Suomesssa. Onkohan Suomessa ollut joku toiveikas kansalainen, joka on uskonut hallituksen estävän koronan leviämisen ? Ehkä !

Ministeri Krista Kiuru kertoi, ettei koulujen tarvitse siirtyä etäopetukseen. Kiuru itse esitti siirtymistä etäopetukseen, mutta jäi asian kanssa hallituksen neuvotteluissa yksin. Sen sijaan ravintolat päätettiin sulkea klo 18. Hallitus miettii ravintoloiden sulkemista ensi viikolla. Suostuteltiinko Kiuru jättämään koulut rauhaan ravintoloiden aukiolon kustannuksella ? Siltähän se vähän näyttää.

Helsingin poliisi otti kiinni kaupungilla harhaillee poron Kaisaniemessä. Poro kävi jo kerran Pasilan poliisitalon pihalla, mutta poliisi ei vielä tällöin ottanut poroa kiinni. Poliisilla on poliisin kiireet.

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Aaltola on kyllästynyt NATOsta käytävään juupas-eipäs keskusteluun. Nyt pitäisi siirtyä keskustelemaan itse asiasta. Eli …???

Imatralla miesten perinteisen 15 km voittanut Risto-Matti Hakola kertoi ongelmistaan matkan alkutaipaleella. Sauvasta katkesi hihna kolmannella työnnöllä. Kierroksen jälkeen Hakola sai uuden hieman lyhyemmän sauvan. Hakolan varasauva oli kotona sängyn alla.

Yhdysvalloissa on muisteltu kongressin valtausyritystä. Näin ei pitäisi enää koskaan tapahtua, sanoi presidentti Biden. Näyttää siltä, että Yhdysvaltojen pahin vihollinen on Yhdysvallat itse ja sen kahtia jakautunut kansa. Kaiken lisäksi viime vuonna maassa ammuttiin yli 20.000 ihmistä. Kansalaiset hankkivat ennätysmäärän aseita ja niitä myös käytetään muita kansalaisia vastaan.

Kazakstanissa maan johtaja Tokayev on antanut luvan ampua kansalaisia, jotka osallistuvat mellakointiin. Hän kutsuu mellakoitsijoiden terroristeiksi. Maan kansalaiset ovat ryhtyneet mellakoimaan, koska bensan hintaa nostettiin tuntuvasti. Asiantuntijat sanoivat mellakoiden syyn olevan tyytymättömyydestä maan johtoon. 

Venäjän joukot ovat saapuneet Kazakstaniin auttamaan valtaapitäviä. Venäjää vastaan asetettiin pakotteita Valko-Venäjän ja Ukrainan johdosta. Nyt odotetaan minkälaisia pakotteita Yhdysvallat ja EU määräävät Venäjälle Kazakstanin intervention johdosta. 

Onko Kazakstan Venäjän etupiiriin kuuluva alue ? Venäjän lähipiirissä on kollektiiviseen turvallisuusjärjestöön kuuluvia maita, joita autellaan tarvittaessa asevoimin. Nyt autetaan Kazakstania. Niinistö sanoi, ettei nykypäivänä ole enää mitään etupiirejä. 

Ei kommentteja: