sunnuntai 23. tammikuuta 2022

Kalaseljanka

 Tein vanhaa tuttua keittoa kalaseljankaa. Tämä seljanka sai kuitenkin hienon maun sinisimpukoita. Lauantaina tein sinisimpukoita ja siitä jäi kolme desiä simpukkalientä. Tämä yhdistelmä voisi olla nimeltään vaikka kala-simpukkaseljanka. 

Perinteinen simpukkaruoka valmistuu nopeasti. Pestään sinisimpukoista liat ja parta pois. Heitetään aukinaiset ja rikkoutuneet simpukat pois. Laitetaan isoon kattilaan 50 grammaa voita sulamaan. Kuullotetaan viipaloitu sipuli ja pari valkosipulin kynttä. Lisätään pari desiä valkoviiniä ja simpukat. Lisätään vielä pari desiä ruokakermaa. Laitetaan kansi kattilan päälle ja annetaan kiehua 3-4 minuuttia. Ravistetaan välillä. Pian simpukat ovat valmiit syötäväksi. Kuten sanoin simpukkalientä jäi kolme desiä. Siitä saa hyvän liemen ihan tekemättä mitään. Nyt halusin säästää liemen seljankaan.

Keitin puoli litraa vettä kattilassa. Laitoin lohiroippeet/perkuut kiehumaan kuumaan veteen. Keittelin roippeita viitisen minuuttia. Nostin lohet liemestä ja annoin niiden jäätyä. Siivilöi lohiliemen. Sen jälkeen perkasin kalan lihat luista. Leikkasin sipulin ja valkosipulin viipaleiksi. Lisäsin oljyä kattilaan ja laitoin sipulit pehmenemään katselin. Lisäsin hetken kuluttua yhden silputun vihreän paprikan, pari desiä silputtua suolakurkkua, desi oliiveja, silputun tomaatin ja pari ruokalusikallista kapriksia. Lisäsin pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja annoin niiden hetken imeytyä kasviksiin. Lisäsin kalaliemen ja simpukkaliemen, lohipalat sekä yhden kalaliemikuution. Annoin keiton kiehua kymmenen minuuttia. Vielä pari ruokalusikallista ketsuppia ja desi tuoretta tilliä. Keitto oli valmis

Maku oli mukava sekoitus kalalientä ja simpukkalientä, ryyditettynä seljankan kasviksilla. Hyvää leipää kaveriksi ja vettä ruokajuomaksi. Siinä sunnuntaipäivän päivällinen. Kevyttä ja maukasta.

Ei kommentteja: