perjantai 2. syyskuuta 2022

Aroniahillo

 Sain kaksi pientä rasiallista aroniamarjoja. Telkun kokkiohjelmasta kuulin, että aroniamarjoja voidaan säilöä ginillä. Juttu meni siinä määrin nopeasti ohi, etten ehtinyt kuulemaan varsinaista ohjetta. Kenties sellaista ei kerrottukaan. Joka tapauksessa laitoin pari desiä aroniamarjoja lasiastiaan. Päälle desin hillosokeria ja kaiken päälle desin giniä. Sekoittelin soosia tasaiseksi ja suljin kannen. Aion ottaa tämän ”kompotin” pöytään joulun tienoolla. Ans kattoo miten äijän käy ! Joka tapauksessa tarkoitus on tehdä Keski-Eurooppan jälkiruokaa.

Laitoin toisen rasiallisen aroniamarjoja kattilaan. Lisäsin kattilaan desin vettä, yhden omenan pikottuna, puolitoista desiä hillosokeria, yhden tähtianiksen ja puoli teelusikallista inkiväärijauhetta ja  korianderijauhetta. Keittelin hilloa kymmenisen minuuttia. Poistin tähtianiksen ja annoin hillon jäähtyä ulkona. Laitoin hillon lasipurkkeihin. Sen verran maistelin, että oli aivan ennen kokemattoman makuinen hillo. Muistutti hieman mustaherukkahilloa. Joka tapauksessa oman makuista ja ihanan maukasta hilloa lättyihin, juuston kaveriksi tai vaikka puuron sekaan. Kokeile, et pety !

Aronia on pensas, jota on istutettu eri puolille asuinalueita ja puistoja. Vitamiineja on loputtomasti ja terveysvaikutukset uskomattomat. Uskokoon ken tahtoo ! Minulle maku on tärkeintä. Se on sanalla sanoen mainio.

Ei kommentteja: