tiistai 6. syyskuuta 2022

Pikku-uutisia taas

 Valtio lainaa Fortumille takuurahaa, jotta se voi maksaa lainat takaisin ja jonkinlaiset osingot päälle. Veronmaksajana olen iloinen vaikka valtio suosiikin Fortumia.

Säteilyturvakeskus antoi tänään Olkiluoto 3 ydinvoimalalle luvan nostaa teho yli 60 %. Tämä tarkoittaa, että voimala aitoo nostaa sähkön tuotannon lokakuussa 1600 megawattiin eli täyteen tehoon. Kyllä sitä onkin odotettu. Varmasti Teollisuuden Voimakin on odottanut. Vuosikausia.

Urheiluliiton keihäänheiton lajivalmentaja Tero Pitkämäki irtisanoutua tehtävästään. Pitkämäen pesti on puolivälissä. Ja ehkä kestänyt ainakin vielä senkin jälkeen. Pitkämäki kertoo, että itsisanomisen syyt ovat pelkästään hänen omiaan. Hänen lapsensa ovat alaikäisiä ja hänellä on yhteinen metsänhoitoyritys Antti Ruuskanen kanssa. Kuinka käy Suomen keihäänheiton ? Siis miesten keihäänheiton, naisten osaltahan homma on aika tavalla aallonpohjassa.

Pyynikin käsityöläispanimo on ajautumassa konkurssiin. Jokin aika sitten se siirsi toiminnot Viroon. Nyt sekään ei auttanut. Ilmeisesti suosion kasvu kaatoi yrityksen. Nyyh, miten käy Pyynikki Brew Housen oluttarjonnan. Black Ipa ?

Tänään Peltsun ST1 bensa-asemalta sai 95-bensaa alle kahden euron, 1,99 €. En mennyt kuitenkaan tankkaamaan. Luotan siihen, että hinta putoaa ensi viikon alussa vielä alemmaksi. Joka tapauksessa silloin on tankattava, jos aikoo ajella autolla.

Kauden viimeinen Veikkausliigan Helsingin derby ajautui jälleen kriisin partaalle. HIFK: n kannattajat sytyttivät katsomossa HJK:n lipun palamaan. Katsomassa poltettiin myös useita soihtuja. HIFK:n kausi on ollut aivan surkea. Tässä tilanteessa fanien pitäisi kannustaa joukkue pelaamaan paremmin eikä ärsyttää vastustajan faneja. Näköjään porukassa on iso joukko valopäitä, joille rettelöinti on tärkein tavoite. Futiksesta viis ! Fem över fudis ! Idrottsföreningen Kamraterna, Helsingfors.

Britannian pääministeriksi on nousemassa nainen. Liz Truss. Onko hän rautarouva, jää nähtäväksi ? Alustavien galluppien mukaan suosio liitelee Boris Johnsonin lukemissa. Ehkei se vaihtamalla sittenkään parane.

Iltapäivälehden mukaan joistakin kaupoista saa ilmaisiksi kalojen perkuita, roippeita, miksi niitä kutsutaan. Niistähän meikäläinen keittelee hyvän kalasopan. Itse asiassa sellainen valmistui maanantaina ja sitä syödään vielä huomennakin.

Ei kommentteja: