keskiviikko 13. joulukuuta 2017

EU:n lomakeskukset

Tuli vaan mieleen ajatus turismin kehittämisestä EU-maissa. Voisiko olla niin, että kaikki Unionin jäsenmaat nimeäisivät maastaan kaksi turistikohdetta eu-kansalaisille ? Näihin kohteisiin pyrittäisiin keskittämään eurooppalainen turismi. Suomessa voisi olla Lappi/Rovaniemi ja toisena vaikka alue järvi-Suomea. Espanjassa Barcelona ja vaikka Teneriffa. Tsekeissä Tatra ja Praha. Italiassa Firenze ja Sisilia. Kreikassa Korfu ja Kreeta, Ranskassa Riviera ja Pariisi, Puolassa Krakova ja Zakopane jne.
Koko alueen ei tarvitse olla turisteille, mutta riittävä osa. Näihin paikkoihin eu-kansalaisilla olisi 50% alennus matka- ja majoituskuluissa. EU kompensoisi puolet kustannuksista. Näitä paikkoja kehitettäisiin matkailukeskuksina ja muut alueet jäisivät kansallisiksi kohteiksi. Muun maalaisille muut kohteet olisivat kalliimpia. Näin vähennettäisiin maiden luonteiden muuttumista turistimaiksi ja pelastettaisiin sellaisten maiden kuten Kreikka, Kypros, Malta, Irlanti, osin Italia, Ranska, Espanja jne kansallisen kulttuurin muuttuminen turismikulttuuriksi. Keskittämisellä säästettäisiin ja säilytettäisiin luontoa ja vähennettäisiin turismista aiheutuvien lieveilmiöiden kasvua.

Kuullostaa aluksi Neuvostotasavaltojen liiton turismipolitiikalta. Mutta sitä kautta kaikille EU- maille tulisi enemmän turismituloja ja vähemmän haittoja. Yksittäiset kansalaiset voisivat nauttia edullisemmin Euroopan maiden turistikohteista. Kansalliset kohteet jäisivät oman maan kansalaisten lomakohteiksi. Niillä, joilla on rahaa, voisivat maksaa enemmän muiden maiden muista kohteista.

Tuli vaan mieleen, kun makailin palmun alla täällä turistirysässä.

Ei kommentteja: