sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Playa de Amadores

Ranta on Gran Kanarialla, eteläosassa saarta. Sitä ympäröivät kallioiset mäet, joiden rinteillä on kiveä ja kalliota. Ei lainkaan kasveja tai puita. Rinteille on rakenneltu lomahotelleja. Yksi niistä on Altamadores. Tie kiemurtelee mäenrinteitä alas. Matkaa rannalle on noin kilometri. Tulimme tänne eilen. Vettä satoi ja taivas oli pilvinen. Lämpöä oli parikymmentä astetta. Tänään on ollut kolmeen asti pilvipoutaista. Aurinko on näyttäytynyt muutamien minuuttien ajan. Kolmelta pilvet katosivat ja aurinko alkoi paahtaa. Valoa alkoi tulvia iholle ja pimeisiin päihimme.

Hotellissa on kahden huoneen huoneistot. Huoneistomme edessä on pöytä ja tuolit sekä kaksi aurinkotuolia. Huoneisto on kohti etelää. Viidenkymmen metrin päässä on uima-altaat ja ravintola. Toisella sivustalla on toinen auringonottopaikka, jonne pääsevä vain aikuiset. Se ei tarkoita mitään kiellettyä tai alastomuutta. Aikuiset voivat otta aurinkoa ilman, että lapset kirkuvat vieressä. Respan vieressä on minimarket. Sieltä saa juomia, sipsiä, aurinkorasvaa ja postikortteja.

Päivän ohjelma on yksinkertainen. All inclusive. Kolmasti päivässä on ruokailu. Tarjolla on buffetpöytä, jossa riittää salaatteja ja lämpimiä ruokia. Hieman brittiläiseen tyyliin, mutta kuitenkin maukasta. Aamupäivän yhdestätoista illan yhteentoista saa juoda drinkkejä, viiniä tai olutta niin paljon kuin sielu sietää. Itsepalvelubaarissa voi annostella itselleen sopivat juomat. Illalla päivällisen jälkeen on iltaohjelma. Eilen voimistelijakolmikko taivutteli itseään pienellä estraadilla. Me taputimme säännöllisin väliajoin. Dj soitti musiikkia. Tanssimme hääbiisimme. Se on Disturbedin Sound of Silence.

Olemme täällä viikon. Ehkä jonain päivällä menemme jalkaisin tai bussilla alas rannalle. Tai jopa lähiympäristön Costa Ricaan tai Playa Moganiin. Joka tapauksessa aika kuluu luita lämmitellessä ja vatsaa täyttämällä. Mitä sitä ihminen muuta ! Viikon kuluttua suuntaame Maspalomasiin. Siellä pitäisi olla paljon hiekkaa. Siellä hoidamme itse ruokailut. Jos nimittäin tämän mässäilyn jälkeen tulee enää nälkä.

Ei kommentteja: