torstai 7. joulukuuta 2017

Venäjä ulos talviolympialaisista

Kansainvälinen olympiakomitea päätti ryhdikkäästi sulkea Venäjän Etelä-Korean kisoista. Toivon mukaan tämä saattaa Venäjän muuttamaan kiellettyjen aineiden käyttöä ja testausta. Muuten päätös on osin kosmeettinen arvovaltatappio. Putinille päätös on kuitenkin mannaa. Hän voi levitellä käsiään ja leikkiä viatonta, kun länsi Yhdysvaltojen johdolla yrittää kampittaa Venäjää. Tällä tulee vaalivoitto 100-0 olemattomasta vastustajasta presidentin vaaleissa. Kaiken lisäksi ensi kesän jalkapallon MM-kisat pelataan Moskovassa ja Pietarissa. Putinin päähän pannaan uusi kruunu Sotsin ja  Krimin lisäksi. Ainakin venäläisten mielestä.

Venäjän puuttuminen talvikisoista saattaa aiheuttaa yllättäviä konflikteja Pohjois-Korean suunnasta. Nyt ainakin yksi maa puuttuu Etelä-Koreasta ja se antaa pohjoiselle maalle syyn kriiseihin. Luvassa lienee ainakin ohjuskokeita. Venäjä ei ehkä tuomitse niitä niin hanakasti.

Osa venäläisistä urheilijoista aikoo osallistua kisoihin ilman maansa tunnuksia. Se on kaksipiippuinen juttu urheilijoille. Toisaalta he ovat luopioita ja rintamakarkureita. Toisaalta he ovat ikäänkuin puhtaita urheilijoita ja kaikki muut dopingurheilijoita.

Venäjällä riittää selittämistä, säätämistä ja asennoitumista kansainvälisiin asioihin. Yleensä kuitenkin omat ovat oikeasssa ja muut yrittävät syrjiä eivätkä ota vakavasti tätä suurmaata. Meidän näkemyksen mukaan entistä sellaista.

Ei kommentteja: